settings icon
share icon
Питање

Да ли добијамо станове на небу?

srpski
Одговор


Ноћ пре него што је Исус распет, Он је рекао својим ученицима да ће их напустити и да не могу да иду са Њим (Јован 13:33). Петар га је питао где иде и зашто не могу да иду са Њим, а Исус их је уверио да ће га на крају пратити (Јован 13:36-37). Исус је рекао: „У дому мога Оца има много станова; да није тако, зар бих вам рекао: идем да вам припремим место. И кад одем и припремим вам место, доћи ћу опет и узећу вас к себи, да и ви будете где сам ја" (Јован 14:2-3).

Ова Исусова изјава је многе збунила,због једног превод речи „кућа" и „станова". Грчка реч преведена „кућа" значи „пребивалиште, у дословном или пренесеном значењу и подразумева „породицу." Реч „станови" или „собе" дословно значи „чин остајања или пребивања." Зато, спајањем грчких речи Исус каже да ће у Божијем дому (небу) бити много људи у Божијој породици који ће обитавати заједно. Хришћани ће живети у Божијој присутности. Ово је сасвим другачије од идеје о редовима станова на златним улицама, што је слика коју многи људи имају на основу Исусових речи.

Исус Христос припрема место на небу за своје људе, оне који су му дошли у вери, а Свети Дух припрема искупљене на земљи за њихово место на небу. Откривење 7:9 нам говори о „многом народу кога нико није могао избројати" како сви стоје пред престолом. И овде је слика о мноштву које је заједно, а не одвојено у различитим становима.

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли добијамо станове на небу?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries