settings icon
share icon
Питање

Како могу да будем спреман да будем део Узнесења?

srpski
Одговор


Много је једноставније него што можес да претпоставиш. Кратки одговор је да мораш да примиш Исуса Христа као свог Спаситеља. Сада следи дуги одговор. Када постављаш ово питање, претпостављамо да си чуо да неће сви хришћани бити узети када се Узнесење деси. Вероватно ти је речено да ће само „супер хришћани" који живе светим животом бити узнесени, а други хришћани ће морати да се пате током невоље. Ово није истина и показаћемо кроз Библију да ово није истина.

Прва ствар коју мораш да разумеш је сврха Невоље. Невоља је време осуде земље и казне Израела. Узми у обзир да Израел и Црква нису иста група људи. Црква је духовни организам. Људи у Цркви су у сродству због свог духовног рођења (тиме што су наново рођени – Јован 3:3). Људи Израела (Јевреји) су у крвном сродству. Ово је раса људи којима је Бог дао посебна обећања у Старом завету. Бог је објавио време осуде над Израелом због њихове невере. Ово време осуде се јасно односи само на Израел (Данило 9:24-27).

Гаврило је донео Данилу поруку од Бога (9:20-21). Данило 9:24 каже „Седамдесет је недеља одређено твоме народу и твоме граду светоме, да се сврши отпад и очисти безакоње и да се доведе вечна правда и да се запечати виђење и пророштво и да се помаже Свети над Светима". У овој поруци Гаврило наглашава Данилу да се време односи на „твој народ". Данилови људи били су Јевреји, израелска нација. Бог је објавио 70 недеља против израелске нације. Ових „70 недеља" дословно на хебрејском је „70 седмица". Другим речима, 70 пута 7 година или 490 година. Од укупног броја ових година, 483 (тј. 69 пута 7) је испуњено од краја израелског ропства у Вавилону до распећа Месије. Ово значи да преостаје још 7 година осуде које тек треба да се испуне. Тих 7 година су године Невоље. Ово пророштво тиче се првенствено Израела и сврха осуде је „да се сврши отпад и очисти безакоње и да се доведе вечна правда и да се запечати виђење и пророштво и да се помаже Свети над Светима".

Можемо такође да покажемо из Библије да хришћани неће бити део Невоље. Проучавање 1. Солуњанима 4:13-5:9 ово показује. Павле пише о Узнесењу и Дану Господњем. Прва Солуњанима 5:9 даје хришћанима ово обећање: „Јер нас Бог није одредио за гнев, него да стечемо спасење посредством Господа нашега Исуса Христа". Обратите пажњу на овај стих. Павле говори да нас Бог није одредио за гнев, посебно гнев Дана Господњег (5:2).

Још један доказ да хришћани неће проћи кроз Невољу долази из 1. Коринћанима. У тој посланици Павле оштро прекорева вернике што су телесни хришћани. Али у 15. поглављу, Павле говоре о Узнесењу и ничим не указује да ће било ко од коринтских верника, колико год телесни, бити остављени. Истински верници у Исусу Христу неће морати да пролазе кроз Невољу.

Једини начин на који ћеш бити остављен после Узнесења је ако ниси примио Христа као Спаситеља.Врати се на Српску страну

Како могу да будем спреман да будем део Узнесења?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries