settings icon
share icon
Питање

Шта Библија каже о хомосексуалности?

srpski
Одговор


Библија нам доследно говори да је хомосексуалност грех (Прва Мојсијева 19:1-13; Трећа Мојсијева 18:22; Римљани 1:26-27; 1 Коринћанима 6:9). Римљани 1:26-27 конкретно уче да је хомосексуалност последица одрицања и непослушности Богу. Када људи настављају да живе у греху и неверовању, Библија нам каже да их Бог “препушта” још горем и изопаченијем греху да би им показао испразност и безнадежност живота одвојеног од Бога. 1 Коринћанима 6:9 објављује да хомосексуални “прекршиоци” неће наследити царства Божијег.

Бог није створио човека са хомосексуалним жељама. Библија нам каже да особа постаје хомосексуална због греха (Римљани 1:24-27), и у крајњој линији због сопственог избора. Особа може бити рођена са повећаном склоношћу ка хомосексуалности, као што су неки људи рођени са већом тенденцијом ка насиљу и другим гресима. Али то не оправдава особу која изабира да се препусти грешним жељама. Ако је особа рођена са већом склоношћу ка бесу / гневу, да ли јој то даје право да се препусти тим склоностима? Наравно да не! Исто важи и за хомосексуалност.

Међутим, Библија не описује хомосексуалност као “највећи могући” грех. Сваки грех је увреда пред Богом. Хомосексуалност је само једна од многих ствари излистаних у 1 Коринћанима 6:9-10 која спречава особу да уђе у царство Божије. Према Библији, Божије опроштење је пођеднако доступно хомосексуалцу као и прељубнику, оном који слави идоле, убици, лопову, итд. Бог такође обећава снагу за победу над грехом, укључујући хомеосксуалност, свима онима који поверују у Исуса Христа за своје спасење(1Корнћанима 6:11; 2 Коринћанима 5:17).Врати се на Српску страну

Шта Библија каже о хомосексуалности? Да ли је хомосексуалност грех?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries