settings icon
share icon
Питање

Отићи на небо - како могу бити сигуран шта је моје вечно одредиште?

srpski
Одговор


Суочите се са истином. Дан када ћемо сви ми закорачити у вечност може доћи много брже него што мислимо. Док се припремамо за тај тренутак, треба да знамо следећу истину—неће сви отићи на небо. Како можемо бити сигурни да смо ми ти који ћемо провести вечност у небу? Пре неких 2,000 година, апостоли Петар и Јован су проповедали еванђеље о Исусу Христу пред великом гомилом људи у Јерусалиму. Тада је Петар изрекао једну дубоку мисао која ођекује и у нашем пост модернистичком свету: „Нема спасења ни у једном другом, нити има другог имена под небом, даног људима, у ком треба да нађемо спасење“ (Дела 4,12).

Исто као ни тада, ова порука није политички исправна ни у садашњем свету где важи да „сви путеви воде у небо“. Постоје многи који мисле да могу да имају небо а да немају Исуса. Они желе лепа обећања славе, али не желе да се узнемиравају због крста, а још мање због оног који је висио на њему и умро тамо за грехе свих који ће веровати у њега. Многи не желе да прихвате Исуса као једини пут и одлучни су да нађу други пут. Али сам Исус нас упозорава да не постоји други пут, и да је последица не прихватања ове истине вечност у паклу. Он нам је једноставно рекао: „Ко верује у Сина има вечни живот; а ко је непослушан Сину неће видети живота, него гнев Божији остаје на њему“ (Јован 3,36).

Неки аргументују да је заиста ускогрудо са Божије стране да је дао само један начин да се оде на небо. Али, искрено речено, ако узмемо у обзир како је човечанство у свом побуњеништву одбацило Бога, заправо је широкогрудо с његове стране да нам је уопште и дао тај један. Ми заслужујемо осуду а уместо тога он нам даје начин на који да је избегнемо, тако што је послао свог јединородног Сина да умре за наше грехе. Било да неко на ово гледа као на ускогрудо или широкогрудо, то је истина, и хришћани треба да одрже поруку да је једини пут до неба кроз Исуса Христа јасном и неокаљаном.

Многи људи данас верују у разводњену поруку еванђеља која заобилази поруку покајања за њихове грехове. Они желе да верују у Бога који их воли, не осуђује их и не тражи од њих да се покају или промене свој начин живота. Они можда кажу нешто попут: „Ја верујем у Исуса Христа, али мој Бог не суди. Мој Бог не би никада послао неког у пакао.“ Међутим, овде не можемо да седимо на две столице. Ако исповедамо да смо хришћани, онда требамо признати Христа онако како је Он сам себе описао — као један једини пут у небо. Порицање овога означава порицање самог Исуса, зато што је он био тај који је рекао: „Ја сам пут, истина и живот; нико не долази к Оцу – сем кроз мене“ (Јован 14,6).

Питање и даље остаје: ко ће у ствари ући у Божије царство? Како могу да осигурам моје вечно одредиште? Одговор на ова питања се види у јасно представљеној разлици између оних који имају вечни живот и оних који га немају. „Ко има Сина има живот, ко нема Сина Божијег, нема живота“ (1. Јованова 5,12). Они који верују у Христа, који су прихватили његову жртву као плату за њихове грехе, и који га следе у послушности ће провести вечност на небу. Они који га одбаце, неће. „Ко верује у њега – томе се не суди; а ко не верује – већ је осуђен, што није веровао у име Јединородног Сина Божијег“ (Јован 3,18).

И колико год да је небо прекрасно за оне који изаберу Исуса Христа као Спаситеља, пакао ће бити утолико горе место за оне који га одбаце. Наша порука изгубљенима би била пренесена много брже ако би смо могли да шватимо шта ће Божија светост и праведност учинити онима који одбаце потпуно опроштење које је пружено у његовом Сину, Исусу Христу. Немогуће је читати Библију озбиљно, а то не приметити изнова и изнова – црта је повучена. Библија је врло јасна када каже да постоји само један и једини пут до неба—кроз Исуса Христа. Он нам је дао следеће упозорење: „Уђите на уска врата; јер су широка врата и простран пут који води у пропаст, и много их је који њиме улазе. Како су уска врата и стешњен пут који води у живот, и мало их је који га налазе“ (Матеј 7,13-14).

Постоји само један пут на небо и они који следе тај пут могу бити сигурни да ће тамо стићи. Али не следе сви тај пут. Да ли га ти следиш?

Да ли си поверовао у Исуса Христа због оног што си овде прочитао? Ако јеси, молим те кликни на “Поверовао сам у Исуса Христа данас” икону доле.Врати се на Српску страну

Отићи на небо - како могу бити сигуран шта је моје вечно одредиште?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries