settings icon
share icon
Питање

Да ли ц́е на небу постојати полови?

srpski
Одговор


Матеј 22:30 говори да људи након васкрсења неће ступати у брак – они ће бити „као анђели". Међутим, то не значи да су они без пола. Заменица мушког а не средњег рода се много пута користи за описивање анђела (а ОН је био као... ЊЕГОВА појава је била као итд.). Дакле, нема стварних назнака да су анђели биц́а без полова.

Не постоји ништа у Библији што указује на то да ц́е људи изгубити или променити пол на небу. У књизи Откривења (поглавља 21-22), чини се да Бог ствара ствари не баш као што су биле у Еденском врту, него чак и боље. Запамтите да пол није лош - заправо је добра ствар. Бог је створио Еву јер је Адаму био потребан неко да га допуни. Брак (немогуц́ без различитих полова), модел односа између мушкарца и жене је слика Христа и цркве. Црква је невеста, а Христ је младожења (Ефесцима 5:25-32).

Иако то Библија изричито не учи, чини се највероватније да људи задржавају свој пол након смрти. Наши полови су део онога ко ми јесмо. Пол је више од физичког тела – он је део саме наше природе и део начина на који се односимо према Богу. Стога се чини да ц́е се пол усавршавати и славити у вечности. Такође је вредно пажње да је Исус задржао свој пол након своје смрти и васкрсења.

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли ц́е на небу постојати полови?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries