settings icon
share icon
Питање

Која је локација Еденског врта?

srpski
Одговор


Једина ствар коју нам Библија говори у вези са локацијом Еденског врта је у Постању 2:10-14: „Из Едена извираше вода и натапаше врт, а оданде се делила у четири реке. Једној је име Пишон и протече кроз целу земљу хавилску, у којој има злата. Другој је реци име Гихон. Она протече кроз целу земљу кушку. Трећој је реци име Тигар. Она тече источно од Асирије. Четврта је река Еуфрат". Тачан идентитет река Пишон и Гихон није познат, али Еуфрат и Тигар су добро познате.

Уколико су Еуфрат и Тигар исте реке које и данас постоје, то би значило да је Еденски врт био негде на Блиском истоку, највероватније у Ираку. Не може бити пука случајност што је блискоисточни регион место где је планета најбујнија mdash; место где је био и Еденски врт. Уколико је нафта, као што већина научника верује, првенствено разрађена биљна и животињска твар, онда је овде област где можемо наћи највећа налазишта нафте. Пошто је врт био ознака за савршенство, логично је да је распадање најсавршенијих и најорганскијих материјала произвело велике количине најбоље нафте на земљи.

Људи су узалудно трагали за Еденским вртом вековима. Постоје различите локације за које људи тврде да су првобитна локације Еденског врта, али не можемо са сигурношћу знати. Шта се десило са Еденским вртом? Библија не даје прецизан одговор. Могуће је да је Еденски врт био потпуно уништен у потопу или да лежи и разграђује се у нафту закопану испод вековних пешћаних наслага.

EnglishВрати се на Српску страну

Која је локација Еденског врта?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries