settings icon
share icon
Питање

Зашто је Исус заповедио људима да не говоре о чудима које је изводио?

srpski
Одговор


Пошто је исцелио човека од губе (Марко 1:41-42) „ запретивши му, одмах га отпусти, и рече му: гледај да никоме ништа не кажеш…" (Марко 1:43-44). Према нашем начину размишљања, чинило би се да је Исус хтео да сви знају за чудо. Али Исус је знао да је публицитет у вези са чудима могао да спречи Његову мисију и одврати јавну пажњу од Његове поруке. Марко бележи да се то и догодило. Због узбуђења тог човека у вези са његовим исцељењем, он није послушао Христа. Као резултат тога, Христос је морао да измести своју службу далеко од града у пустињу (Марко 1:45). „Исус није више могао да уђе у град јавно, него је био напољу по пустим местима; и долажаху к њему са свих страна″.

Поред тога, иако је Он био тај који је исцелио губавца, Христос је и даље тражио од њега да испоштује закон земље- да иде одмах до свештеника и не одлаже то, тиме што ће причати успут о томе како је био исцељен. Било је, такође, могуће да, ако не оде одмах, злонамерни људи оду пре њега и утичу на свештеника и спрече да се његово исцељење прогласи истинитим, јер је то учинио Исус. Било је од велике важности да свештеник прогласи то исцељење истинским, тако да не буде предрасуда међу Јеврејима у вези са стварношћу чуда.

На крају, Исус није желео да се људи усредсреде на чуда која је Он чинио, већ на поруку коју је објављивао и смрт коју ће поднети. Исте ствари су истините и данас. Бог више жели да се ми усредсредимо на исцељујуће чудо спасења путем Исуса Христа, уместо на друга исцељења и/или чуда.

EnglishВрати се на Српску страну

Зашто је Исус заповедио људима да не говоре о чудима које је изводио?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries