settings icon
share icon
Питање

Који је најбољи начин да се евангелизира неко ко је у култу или лажној религији?

srpski
Одговор


Најважнија ствар коју можемо да урадимо за оне који су укључени у култ или неку лажну религију је да се молимо за њих. Треба да се молимо да Бог промени њихова срца и да отвори њихове очи (Друга Коринћанима 4:4). Теба да се молимо да их Бог убеди да им је потребно спасење кроз Исуса Христа (Јован 3:16). Без силе Божије и убеђења Светог Духа, никада нећемо успети да убедимо било кога у истину (Јован 16:7-11).

Ми исто тако треба да живимо побожан живот пред њима, тако да могу да виде промену коју је Бог направио у нашим животима (Прва Петрова 3:1-2). Треба да се молимо за мудрост како да им служимо у сили (Јаков 1:5). После свега овога, треба да будемо вољни да храбро поделимо еванђеље. Неопходно је да објавимо поруку спасења кроз Исуса Христа (Римљанима 10:9-10). Ми треба да смо увек спремни да одбранимо нашу веру (Прва Петрова 3:15), али то треба да чинимо пажљиво и са поштовањем. Једном сам имао сусрет са неколицинм чланова култа, и пријатељ који је био са мном им је објавио истину, али то није урадио са пажњом или поштовањем. У ствари, чланови култа су имали много више "хришћанског" у свом ставу и понашању него мој пријатељ. Ми смо можда добили битку за истину, али смо изгубили рат у бици за душе које смо желели да досегнемо.

У крајњој линији, спасење оних којима сведочимо треба да оставимо Богу. Божија сила и благодат су те које спасавају људе, а не наш напор. И док је добро и мудро да смо спремни да пружимо снажну одбрану и да имамо знање о лажним веровањима која нам се супротстављају – ни једна од ових ствари неће донети спасење онима који су у замци култа или лажне религије. Најбоље и највише које можемо да урадимо за њих је да се молимо за њих, да им сведочимо и да живимо хришћански живот пред њима – поуздајући се да ће Свети Дух учинити да они буду привучени, убеђени и обраћени.Врати се на Српску страну

Који је најбољи начин да се евангелизира неко ко је у култу или лажној религији?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries