settings icon
share icon
Питање

Зашто су хришћани хомофобични?

srpski
Одговор


Дефиниција хомофобије је страх од хомосексуалаца, али њено значење је проширено на мржњу према хомосексуалцима. У складу са тим, хомофобија се обично манифестује кроз спољне показатеље у понашању које је засновано на тим емоцијама. Ово затим води ка насилним поступцима или исказивању непријатељства. Постоји чињеница да хомофобија није ограничена само на један сегмент друштва. Она се може наћи код људи са различитим животним уверењима. Такве групе препуне мржње брутално су нападале хомосексуалце и користиле су посебне насилничке термине у покушају да прогоне и застраше хомосексуалце.

Веома је уобичајено да се за хришћане сматра да су хомофобични једноставно зато што осуђују хомосексуално понашање као грех. Међутим, чињеница је да је израз хомофобија само реч коју су користили хомосексуални активисти и њихове присталице у својим покушајима да скрену пажњу са искрене критике неморалног и нездравог понашања. Без сумње је да постоје људи и организације који су изградили ирационалну мржњу према хомосексуалцима и који су спремни да користе насиље да би им нанели бол. Међутим, проблем лежи у томе да су активисти за права хомосексуалаца били оптужени да сви који се супротстављају хомосексуалности носе у себи исту мржњу. Због тога, хришћани који са правом сматрају да је хомосексуалност неприродан грех поистовећени су са наслиним лудацима који мрзе само да би мрзели.

Иако Библија снажно осуђује хомосексуалност, никада не поучава да треба мрзети хомосексуалце. Као хришћани требало би да јавно искажемо своју критику о изопачености хомосексуалног понашања. Библија врло јасно осуђује хомосексуалност, и исто тако јасно говори о Божијем гневу према онима који тако нешто практикују. Као хришћани, позвани смо да јасно и са љубављу кажемо да је нешто грех. Користећи израз хомофобија да бисмо говорили о било коме ко се суспротставља хомосексуалности је обмана, не валидан аргумент нити тачан опис. Хришћанин би требало да има само један страх по питању хомосексуалаца, страх да ће они провести вечност у патњи због одлуке да одбаце једини начин за спасење – Господа Исуса Христа који једини даје наду за бег од понижавајућег и деструктивног животног стила.Врати се на Српску страну

Зашто су хришћани хомофобични?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries