settings icon
share icon
Питање

Шта Библија говори о пећинском човеку, људима из преисторије и неандерталцима?

srpski
Одговор


У Библији се не користи израз "пећински човек" или “неандерталац”, а судећи по њеним текстовима, не постоји ни преисторијски човек. Израз “преисторијски” означава припадање ери пре забележене историје. Он претпоставља да је библијски извештај обична измишљотина зато што се у 1. Мојсијевој бележе догађаји који претходе стварању човека, тј. првих пет дана стварања. Библија јасно каже да су Адам и Ева били савршени од самог чина стварања и да нису еволуирали из нижих облика живота.

Библија описује период драматичног преокрета на Земљи, потоп, у коме је, осим осморо људи, уништена цела цивилизација (1. Мојсијева 6-9). Човечанство је морало да почне све испочетка. Неки научници верују да су у баш том делу историје људи живели у пећинама и правили алат и оружје од камена. Ти људи нису били примитивни већ сиромашни, а сасвим сигурно нису били полумајмуни. Фосилни докази су сасвим јасни: пећински људи су били једноставно људи који су живели у пећинама.

Постоје фосилни остаци мајмуна за које дарвинистички палеоантрополози сматрају да припадају прелазној фази између мајмуна и човека. Они описују длакаве полуљуде-полумајмуне који чуче поред ватре у пећини и праве на зидовима цртеже помоћу тек усавршених камених алатки. То је уобичајена заблуда. Што се дарвинистичке палеоантропологије тиче, треба да знамо да такве интерпретације одражавају светски начин размишљања и да нису резултат пронађених доказа. Заправо, не јављају се само у научној заједници велика противљења оваквим интерпретацијама, већ се и сами дарвинисти између себе не слажу по разним питањима.

Нажалост, општеприхваћено гледиште је да су човек и мајмун еволуирали од истог претка, али то свакако није једино могуће објашњење нађених доказа. Штавише, доказ који говори у прилог оваквом гледишту још није пронађен.

Када је Бог створио Адама и Еву, они су били потпуно развијена људска бића која су могла да комуницирају, удружују се и стварају (1. Мојсијева 2:19-25; 3:1-20; 4:1-12). Скоро је забавно посматрати колико далеко су еволуционисти спремни да оду како би доказали постојање преисторијских људи. Пронађу искривљени зуб у пећини и на основу њега конструишу слику полуповијеног мајмуноликог човека који је живео тамо. Наука једноставно не може да докаже постојање пећинског човека помоћу фосила. Еволуционисти имају само теорију према којој обликују доказе. Адам и Ева су прва људска бића која су била сасвим формирана, интелигентна и ходала су усправно.Врати се на Српску страну

Шта Библија говори о пећинском човеку, људима из преисторије и неандерталцима?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries