settings icon
share icon
Питање

Шта Библија каже о педофилији?

srpski
Одговор


Нема директног помињања педофилије у Библији. Али, постоје бројни библијски принципи који се дефинитивно односе на тај перверзни и изопачени грех. Један такав принцип је библијски поглед на блуд. Реч која се преводи са „блуд" носи исто значење у хебрејском и грчком. Грка реч је „порнеиа", од које добијамо речи „порнографски" и „порнографија". Реч у Библији се односи на било коју незакониту сексуалну активност, а то би укључило и гнусне поступке педофила – укључујући скупљање и трговање изопаченим или неприкладним сликама мале деце. Људи који користе овај тип порнографије обично прођу процес од гледања до поступања и наносе велику штету деци. Блуд спада под „плотска дела" (Галатима 5:16-21) и у зле ствари које произилазе из човековог срца одвојеног од Бога (Марко 7:21-23).

Педофили поседују особину „саможивости, без љубави" (Римљанима 1:31; 2. Тимотеју 3:2). Израз „без природне љубави" преведен је са једне грчке речи, која значи „нехуман, који нема љубави и асоцијалан". Особа која то не поседује поступа супротно друштвеним нормама. Ово сигурно може да опише педофила.

Поред тога, постоји принцип у Исусовим речима који се односи на децу. Исус је користио дете да би подучио своје ученике да је дечија вера неопходна да би се ушло у небеско царство. У исто време, Он је рекао да се Отац брине за све Његове „мале" (Матеј 18:1-14). У том одломку, Исус каже: „А ко саблазни једног од ових малих који верују у мене, боље би му било да се о врат његов обеси магарећи жрвањ и да потоне у дубини морској" (Матеј 18:6). Реч „саблазни" у грчком значи „учинити да се неко саплете, да буде камен спотицања или препрека, о коју друга особа може да се саплете и падне, да подстакне грех, или да учини да особа престане да верује или напусти оног коме треба да верује и да га слуша".

Ове дефиниције речи „саблазнити" могу лако да се примене на активности педофила. Наравно, принцип не наношења штете детету може да се примени на широк спектар штетних поступака према деци, а Матеј 18:10 говори против сваког ко би нанео било какву штету детету.

EnglishВрати се на Српску страну

Шта Библија каже о педофилији?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries