settings icon
share icon
Питање

Шта Библија говори о некроманији?

srpski
Одговор


Некроманија се дефинише као саветовање са духовима мртвих људи у циљу магијског откривања будућности или утицаја на ток догађаја. У Библији, некроманија се такође назива „бајање", „гатање" и „спиритизам" и забрањено је много пута (Књига Левита 19:26; Поновљени закон 18:10; Галатима 5:19-20; Дела 19:19) као гад пред Господом. То је нешто чему се Господ снажно противи и што треба да се избегава као свако зло. Постоји двоструки разлог за то.

Прво, некроманија укључује демоне и излаже оног ко је практикује демонском нападу. Сатана и његови демони теже да нас униште, а не да нам уделе истину или мудрост. Речено нам је да „наш противник, ђаво, иде около као лав који риче тражећи кога да прождере" (1. Петрова 5:8). Друго, некроманија се не ослања на Господа за информације, Господа који обећава мудрост свима који је траже (Јаковљева 1:5). Ово је посебно упечатљиво, јер Господ увек жели да нас води ка истини и животу, али демони увек желеда нас воде у лажи и нанесу нам озбиљну штету.

Идеја да се духови мртвих људи могу контактирати ради информације је лажна. Они који тако нешто покушавају неизбежно контактирају демонске духове, а не духове својих вољених. Они који умру иду одмах или у рај или у пакао- рај ако су веровали у Исуса као Спаситеља, а у пакао ако нису. Не постоји контакт између мртвих и живих. Стога, обраћање мртвима је непотребно и врло опасно.

EnglishВрати се на Српску страну

Шта Библија говори о некроманији?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries