settings icon
share icon
Питање

Да ли је Исус једини пут до Неба?

srpski
Одговор


„У суштини ја сам добра особа, те ћу отићи на небо.“ „У реду, радим неке лоше ствари, али чиним више оних добрих, тако да ћу ићи на небо.“ „Бог ме неће послати у пакао само зато што не живим по Библији. Времена су се променила!“ „Само стварно лоши људи попут злостављача деце и убица иду у пакао.“

Ово је уобичајено резоновање међу људима, али истина је да је све ово погрешно. Сатана, владар овог света, сеје ове мисли у наше главе. Он и сви они који следе његов пут су непријатељи Божији (1. Петрова 5,8). Сатана се увек претвара да је добар (2. Коринћанима 11,14), али он има власт над свим умовима који не припадају Богу. „…којима је бог овога света ослепио њихове неверничке мисли, да не виде просвећење од еванђеља о слави Христовој, који је слика Божија“ (2. Коринћанима 4,4).

Лаж је веровати да Бога није брига за мале грехе, и да је пакао резервисан само за „лоше људе.“ Сваки грех нас раставља од Бога, па чак и „мала безначајна лаж”. Сви су згрешили, и нико није довољно добар да оде на небо сам по себи (Римљанима 3,23). Одлазак на небо се не заснива на томе да ли наша добра дела претежу над лошим; да је тако, сви бисмо изгубили. „Ако је пак по благодати, онда није по делима, јер иначе благодат не би више била благодат.“ (Римљанима 11,6). Не можемо да урадимо ништа да заслужимо наш одлазак на небо (Титу 3,5).

„Уђите на уска врата; јер су широка врата и простран пут који води у пропаст и много их је који њима улазе.“ (Матеј 7,13). Иако сви живе живот у греху, и вера у Бога није популарна, то није оправдање пред Богом. „…у којима сте некада живели по духу овог света, по владару ваздушних сила, по духу који сада дејствује у синовима непокорности.“ (Ефесцима 2,2).

Бог је створио савршен свет. Све је било добро. Онда је створио Адама и Еву, и дао им је слободну вољу, тако да би могли да бирају да ли да Га следе и слушају или не. Али, Адама и Еву, прве људе које је Бог створио, Сатана је искушао да не послушају Бога, и они су згрешили. Ово их је спречило (и све који су дошли после њих, укључујући и нас) да буду у стању да имају близак однос са Богом. Бог је савршен и не може да обитава у греху. Као грешници, сами не можемо да успемо. Стога, Бог је створио начин да са њим на небу поново будемо уједињени. „Јер Бог је тако заволео свет да је свог јединородног Сина дао, да сваки – ко верује у Њега – не пропадне, него да има вечни живот.“ (Јован 3,16). „Смрт је, наиме плата за грех, а благодатни дар Божији је – вечни живот у Христу Исусу, Господу нашем.“ (Римљанима 6,23). Исус се родио да би нам показао пут, а умро је за наше грехе да ми не бисмо морали. Три дана после његове смрти, устао је из гроба (Римљанима 4,25), доказујући своју победу над смрћу. Он је премостио провалију између Бога и човека тако да би ми могли да имамо лични однос са Њим, ако верујемо.

„А ово је вечни живот, да познају тебе, јединога правога Бога, и Исуса Христа кога си послао.“ (Јован 17,3). Већина људи верује у Бога, чак и Сатана. Али, да бисмо се спасили, морамо са Богом да успоставимо лични однос, окренемо се од својих греха и следимо га. Морамо да се поуздамо у Исуса свиме што имамо и што чинимо. „Наиме, праведност Божија која вером у Исуса Христа долази за све који верују. Јер нема разлике...“ (Римљанима 3,22). Библија нас учи да нема другог пута ка спасењу осим кроз Исуса Христа. У Јовану 14,6 Исус каже, „Ја сам пут и истина и живот; нико не долази к Оцу – сем кроз мене.“

Исус је једини пут ка спасењу и Он је једини који може да плати цену нашег греха (Римљанима 6,23). Ни једна друга религија не учи колико је грех озбиљан и шта су његове последице. Ни једна друга религија не нуди ту бескрајно велику плату за грех, ону коју једино Исус Христ може да обезбеди. Ни један други „оснивач религије“ није био Бог који је постао човак (Јован 1,1.14) – једини начин на који је бескрајно велики дуг могао бити плаћен. Исус је морао да буде Бог да би могао да плати наш дуг. Исус је морао да буде човек да би могао да умре. Спасење нам је доступно једино кроз веру у Исуса Христа! „Нема спасења ни у једном другом, нити има другог имена под небом, даног људима, у ком треба да нађемо спасење“ (Дела 4,12).

Да ли си поверовао у Исуса Христа због оног што си овде прочитао? Ако јеси, молим те кликни на “Поверовао сам у Исуса Христа данас” икону доле.Врати се на Српску страну

Да ли је Исус једини пут до Неба?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries