settings icon
share icon
Питање

Да ли Бог још увек чини чуда?

srpski
Одговор


Многи људи би желели да Бог чини чуда како би им се “доказао”.“Ако би Бог учинио чудо, дао неки знак, онда бих поверовао!” Међутим, ова идеја је контрадикторна Светом Писму. Када је Бог направио величанствена и силна чуда за Израелце, да ли је то био разлог да му буду послушни? Не, Израелци су постојано били непослушни и бунили се против Бога иако су видели сва чуда. Исти људи који су видели Бога како раздваја Црвено Море, касније су сумњали да ли је у стању да покори становнике Обећане земље. Ова истина је објашњена у Луки 16:19-31. У тој причи, човек у паклу пита Аврама да пошаље Лазара из мртвих, назад да упозори његову браћу. Аврам је рекао човеку:“… ако не слушају Мојсија и пророке, неће их придобити ни онај ко васкрсне из мртвих(Лука 16,31).

Исус је учинио безброј чуда, па ипак велика већина народа није веровала у њега. Ако би Бог учинио чуда која је чинио у прошлости, резултат би био исти. Људи би били задивљени и веровали би кратко време. Та вера би била плитка и нестала би у моменту када би се нешто неочекивано или застрашујуће догодило. Вера која се заснива на чудима није зрела вера. Највеће чудо свих времена је учинио Бог када је дошао на земљу у обличју Човека Исуса Христа, да умре за наше грехе (Римљанима 5:8) да би смо ми могли бити спашени (Јован 3:16). Бог још увек чини чуда—но многа од њих једноставно остају незапажена или их поричемо. Међутим, нама не треба више чуда. Оно што нам је потребно је да верујемо у чудо спасења кроз веру у Исуса Христа.

Сврха чуда је била да докаже аутентичност онога који их је чинио. Дела 2:22 изјављују, “Људи Израиљци чујте ове речи: Бог је у вашој средини потврдио Исуса Назарећанина силама, чудима и знацима што је Бог преко њега учинио међу вама, као што сами знате.” Исто се каже и за апостоле: “Апостолска знамења учињена су међу вама у свакој стрпљивости, чудним знацима, чудесима и силним делима” (Друга Коринћанима 12:12). Када говори о еванђељу, Посланица Јеврејима 2:4 објављује: “пошто га је Бог посведочио чудним знацима, и чудесима, и разним силама, и раздељивањем Духа Светога по својој вољи.” Знамо да имамо истину Исуса Христа забележену у светом Писму. Знамо да имамо апостолска писања записана у Светом Писму. Исус и апостоли, као што пише у Светом Писму су камен темељац и основа наше вере (Ефесцима 2:20). У том смислу, чуда више нису неопходна, пошто је порука Исуса Христа и његових апостола већ доказана и исправно записана у Светом Писму. Да, Бог још увек чини чуда. У исто време, не треба да очекујемо да ће се чуда догађати данас као што су се дешавала у Библијско време.Врати се на Српску страну

Да ли Бог још увек чини чуда?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries