settings icon
share icon
Vraag

Wat zegt de Bijbel over zorgen?

Antwoord


De Bijbel onderwijst duidelijk dat Christenen zich geen zorgen moeten maken. In Filippenzen 4:6 wordt ons het volgende geboden: “Wees niet bezorgd, maar laat al uw wensen bij God bekend worden door te bidden en te smeken en door een dankgebed te zeggen.” In dit vers leren we dat we met al onze behoeften en zorgen in gebed naar God toe kunnen stappen in plaats van erover bezorgd te zijn. Jezus moedigt ons aan om zorgen over de materiële dingen die we nodig hebben, zoals kleding en voedsel, uit de weg te gaan. Jezus verzekert ons dat onze hemelse Vader in al onze behoeften zal voorzien (Matteüs 6:25-34). Daarom is het niet nodig dat we ons ergens zorgen over maken.

Als zorgen geen onderdeel zouden moeten zijn van het leven van een gelovige, hoe kan een Christen dan zijn of haar zorgen overwinnen? In 1 Petrus 5:7 wordt ons opgedragen: “Leg al uw zorgen bij Hem neer, want Hij heeft hart voor u.” God wil niet dat wij rondlopen met de zware last van onze problemen en spanningen. In dit vers vertelt God ons dat we al onze zorgen en problemen bij Hem kunnen neerleggen. Waarom wil God onze problemen op Zich nemen? De Bijbel zegt dat Hij dat wil omdat Hij hart voor ons heeft. God geeft om alles wat er met ons gebeurt. Geen zorgen zijn te groot of te klein om Zijn aandacht te krijgen. Wanneer wij onze problemen aan God geven, dan belooft Hij dat Hij ons de vrede zal schenken die alle begrip te boven gaat (Filippenzen 4:7).

Natuurlijk zullen zorgen en angsten altijd een onderdeel van het leven zijn voor mensen die de Redder niet kennen. Maar Jezus belooft de mensen die hun levens aan Hem hebben gegeven: “Kom allen naar Mij toe die afgemat en belast zijn, en Ik zal u rust geven. Neem mijn juk op en kom bij Mij in de leer, omdat Ik zachtmoedig ben en eenvoudig van hart, en u zult rust vinden voor uw ziel. Want mijn juk is zacht en mijn last is licht.” (Matteüs 11:28-30).

EnglishTerug naar Nederlandse home page

Wat zegt de Bijbel over zorgen?
Deel deze pagina: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries