settings icon
share icon
Vraag

Wat zegt de Bijbel over een sterfbedbekering?

Antwoord


De meest opvallende “last minute” bekering in de Bijbel is die van de misdadiger die naast Jezus gekruisigd werd (Lucas 23:39-43). Tot vlak voor zijn eigen dood was deze misdadiger een ongelovige geweest die Christus bespotte (Matteüs 27:44). Maar op het laatste moment kreeg de misdadiger berouw en erkende Jezus als de hemelse Koning. De Heer gaf hem de gezegende belofte “Nog vandaag zul je met Mij in het paradijs zijn”.

Hoewel het verhaal van de misdadiger op het kruis laat zien dat bekeringen op het laatste moment mogelijk zijn, waarschuwt de Bijbel ons om nú tot inkeer te komen, en geen moment langer te wachten. Johannes de Doper waarschuwde: “Kom tot inkeer, want het Koninkrijk van de hemel is nabij” (Matteüs 3:2). Jezus had dezelfde boodschap over de noodzaak tot onmiddellijke inkeer (Matteüs 4:17).

De Bijbel waarschuwt ons over de kortheid van het leven. “U bent immers maar damp, die heel even verschijnt en dan al verdwijnt” (Jakobus 4:14). De boodschap aan ons is niet om ooit eens tot inkeer te komen, maar om vandaag te geloven! “Horen jullie vandaag Zijn stem, wees dan niet koppig” (Hebreeën 4:7). Niemand van ons weet hoeveel tijd ons nog resteert in dit leven, of hoe we zullen sterven. Misschien sterven we plotseling op onverwachte wijze, waardoor het voor ons niet mogelijk is om op ons sterfbed tot inkeer te komen. De enige redelijke optie is om vandaag tot inkeer te komen en in Jezus Christus te geloven. "God zegt: ‘Wanneer de tijd daarvoor gekomen is, luister Ik naar je, op de dag van de redding help Ik je.’ Nu is de tijd daarvoor gekomen, nu is de dag van de redding" (2 Korintiërs 6:2).

EnglishTerug naar Nederlandse home page

Wat zegt de Bijbel over een sterfbedbekering?
Deel deze pagina: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries