settings icon
share icon
Vraag

Wat betekent het om Jezus als je persoonlijke Redder te aanvaarden?

video
Antwoord


Heb jij ooit Jezus als jouw persoonlijke Redder aanvaard? Laat mij deze vraag even uitleggen, voordat je antwoord geeft. Om deze vraag goed te begrijpen, moet je eerst de termen “Jezus Christus”, “persoonlijk” en “Redder” goed begrijpen.Wie is Jezus Christus? Veel mensen zullen het erover eens zijn dat Jezus Christus een goed mens, een goed leraar of zelfs een profeet van God was. Deze dingen zijn ongetwijfeld waar van Jezus, maar zij omschrijven niet wie Jezus echt is. De Bijbel vertelt ons dat Jezus God in een menselijke gedaante is: God werd een mens (zie Johannes 1:1,14). God kwam op aarde om ons te onderwijzen, ons te genezen, ons te corrigeren, ons te vergeven... en zelfs voor ons te sterven! Jezus Christus is God, de Schepper, de almachtige Heer. Heb jij déze Jezus aanvaard?

Wat is een Redder en waarom hebben wij een Redder nodig? De Bijbel vertelt ons dat wij allemaal gezondigd hebben. Wij hebben allemaal slechte dingen gedaan (Romeinen 3:10-18). Het gevolg van onze zonde is dat wij Gods toorn en oordeel verdienen. De enige terechte straf voor zonden die begaan zijn tegen een oneindige en eeuwige God, is een oneindige straf (Romeinen 6:23; Openbaringen 20:11-15). Dáárom hebben wij een Redder nodig!

Jezus Christus kwam naar de aarde en is in onze plaats gestorven. De dood van Jezus, God “in het vlees”, was een oneindige betaling voor onze zonden (2 Korintiërs 5:21). Jezus stierf om de boete voor onze zonden te betalen (Romeinen 5:8). Jezus betaalde de prijs zodat wij dat niet hoeven te doen. Jezus’ opstanding uit de dood bewees dat Zijn dood voldoende was om de boete voor onze straf te betalen. Daarom is Jezus de enige echte Redder (Johannes 14:6; Handelingen 4:12)! Vertrouw jij op Jezus als jouw Redder?

Is Jezus jouw “persoonlijke” Redder? Veel mensen denken dat het Christendom bestaat uit kerkbezoek, het uitvoeren van bepaalde rituelen en bepaalde zondige dingen niet meer doen. Maar dat is niet wat het Christendom werkelijk inhoudt. Echt Christendom is een persoonlijke relatie met Jezus Christus. Jezus aanvaarden als jouw persoonlijke Redder betekent dat je jouw eigen persoonlijke geloof in Hem stelt en op Hem vertrouwt. Niemand wordt gered door het geloof van andere mensen. Niemand wordt vergeven door bepaalde dingen te doen of te laten. De enige manier om gered of verlost te worden is om persoonlijk Jezus te aanvaarden als jouw Redder, door erop te vertrouwen dat Zijn dood heeft betaald voor jouw zonden en dat Zijn opstanding de garantie is voor een eeuwig leven (Johannes 3:16). Is Jezus jouw persoonlijke Redder?

Als jij Jezus wilt aanvaarden als jouw persoonlijke Redder, zeg de volgende woorden tot God. Vergeet niet dat alleen het opzeggen van dit of een ander gebed je niet kan redden. Alleen een geloof in Christus kan jou redden van je zonden. Dit gebed is gewoon een manier om jouw geloof in Hem aan God te uiten en om Hem te bedanken dat hij jouw verlossing mogelijk heeft gemaakt. “God, ik weet dat ik tegen U gezondigd heb en dat ik het verdien gestraft worden. Maar Jezus Christus nam de straf op zich die ik verdien, zodat ik door geloof in Hem vergeven kon worden. Ik wend mij af van mijn zonden en stel mijn vertrouwen in U voor mijn verlossing. Ik aanvaard Jezus als mijn persoonlijke Redder! Dank U voor Uw geweldige genade en vergeving – het geschenk van het eeuwige leven! Amen!”

Heb jij een besluit vóór Christus genomen naar aanleiding van wat je hier gelezen hebt? Als dat zo is, klik dan alsjeblieft op de “ik heb Christus vandaag aangenomen” knop hierbeneden.

EnglishTerug naar Nederlandse home page

Wat betekent het om Jezus als je persoonlijke Redder te aanvaarden?
Deel deze pagina: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries