settings icon
share icon
Vraag

Hoe belangrijk is het om naar de kerk te gaan?

Antwoord


Als iemand jouw leven zou redden, zou je die persoon heel dankbaar zijn. Wanneer we een geschenk ontvangen dat we ons zelf nooit zouden kunnen veroorloven, laten we merken hoe blij we daar mee zijn. Aanbidding is de manier waarop we onze dankbaarheid en waardering uiten aan God. Jezus heeft ons gered. Gods liefde is onvoorwaardelijk. Onze aanbidding erkent Zijn gezag als Schepper van ons universum en als Verlosser van onze zielen. Daarom is aanbidding een van de hoogste prioriteiten voor een individuele gelovige en ook voor een kerkgemeenschap.

Het Christendom is uniek onder de godsdiensten, in de zin dat het Christendom gebaseerd is op een persoonlijke relatie met God. Exodus 34:14 zegt: “Jullie mogen niet voor een andere god neerknielen. De HEER, de Afgunstige, duldt immers geen andere goden naast Zich”. De kern van ons geloof is onze persoonlijke band met onze Maker.

Door te aanbidden vieren wij die persoonlijke relatie en communiceren we met onze God. Door te aanbidden erkennen we Zijn heerschappij en goddelijkheid. Of we nu aanbidden door middel van muziek, aanroepingen, gebed of op andere manieren, aanbidding is in essentie de uiting van onze intimiteit met God. Wij moeten leven in gehoorzaamheid aan Gods geboden, maar Hij verlangt geen koude, gedachteloze gehoorzaamheid van ons. Deuteronomium 6:5 zegt: “Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten”.

De kerk is de verzamelplaats voor allen die Gods Naam aanroepen, en de genade hebben ervaren die ons aangeboden wordt door de dood van Jezus op het kruis. Er wordt ons opgedragen om nieuwe leerlingen te maken en te leven in gehoorzaamheid aan Gods Woord. 1 Johannes 3:24 zegt: “Wie zich aan Zijn geboden houdt blijft in God, en God blijft in hem”. Elk kerk- of gemeentelid wordt opgeroepen om God te eren. Ieder van ons wordt geacht om tijd in gebed door te brengen, en tot God te spreken vanuit ons hart. Wij moeten Zijn Woord lezen in de Bijbel en Zijn Woorden overwegen in ons hart. Stille momenten van aanbidding zijn van het grootste belang voor onze persoonlijke geestelijke volgroeiing. Als gemeente van gelovigen moeten we onszelf consequent bezighouden met aanbidding door te zingen, te bidden, door kennis op te doen van het Woord, en door de oefening van onze geestelijke gaven ten gunste van de kerk. Aanbidding is van het grootste belang voor de Kerk.

EnglishTerug naar Nederlandse home page

Hoe belangrijk is het om naar de kerk te gaan?
Deel deze pagina: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries