settings icon
share icon
Vraag

Hoe jong kun je Jezus vragen om jouw Redder te zijn?

Antwoord


Er bestaat beslist geen leeftijdgrens voor verlossing. Jezus Zelf heeft gezegd: “Laat de kinderen ongemoeid, belet ze niet bij Mij te komen, want het Koninkrijk van de hemel behoort toe aan wie is zoals zij” (Matteüs 19:14). Zodra kinderen oud genoeg zijn om te begrijpen dat ze gezondigd hebben (Romeinen 3:23), dat Jezus gestorven is om de boete voor hun zonden te betalen (Romeinen 5:8; 6:23) en dat ze in Jezus moeten geloven voor verlossing (Johannes 3:16), zijn ze oud genoeg om gered te worden.

Een kind hoeft niet alle ingewikkelde details van de verlossingsleer te begrijpen. Het is belangrijk dat ouders er voor zorgen dat hun kinderen de basisbegrippen snappen (zoals boven omschreven), maar de belofte van Handelingen 16:31 geldt net zo goed voor kinderen als voor volwassenen: "Geloof in de Heer Jezus en u zult gered worden, u en uw huisgenoten".

Kleine kinderen, of ze nu gelovige of ongelovige ouders hebben, kunnen uitverkoren zijn door God, verlost zijn door het bloed van Christus, en het werk van de Heilige Geest in hun hart hebben en zo de hemel binnengaan. Het moment waarop kinderen zich hiervan bewust worden zal per kind verschillen. Sommige jonge kinderen hebben een bij uitstek gevoelig hart en zullen zich, wanneer ze horen dat Jezus voor hen gestorven is, meteen bewust zijn van hun zondige natuur, en zich gedwongen voelen om te reageren. Anderen met een optimistischer persoonlijkheid komen wellicht pas tot dit inzicht wanneer ze veel ouder zijn. Alleen de Heer kent de gedachten van het hart, en wij vertrouwen op Hem “om te zoeken en te redden wat verloren was” (Lucas 19:10) volgens Zijn volmaakte wil en timing.

EnglishTerug naar Nederlandse home page

Hoe jong kun je Jezus vragen om jouw Redder te zijn?
Deel deze pagina: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries