settings icon
share icon
Vraag

Hoe kan ik behouden worden?


Antwoord


Deze eenvoudige, maar toch diepe vraag is de belangrijkste vraag die een mens kan stellen. “Hoe kan ik behouden worden?” gaat over de vraag waar wij de eeuwigheid zullen doorbrengen nadat onze levens op deze aarde zijn afgelopen. Er bestaat geen belangrijker kwestie dan onze eeuwige bestemming. Gelukkig is de Bijbel heel duidelijk over hoe een mens behouden kan worden. De gevangenisbewaarder in Filippi vroeg Paulus en Silas: “Zegt u mij, heren, wat moet ik doen om gered te worden?” (Handelingen 16:30). Paulus en Silas antwoordden: “Geloof in de Heer Jezus en u zult gered worden” (Handelingen 16:31).

Hoe kan ik behouden worden? Waarom moet ik behouden worden?
Alle mensen zijn met de zonde geïnfecteerd (Romeinen 3:23). Wij zijn allemaal in zondigheid geboren (Psalm 51:7) en we kiezen er allemaal individueel voor om te zondigen (Prediker 7:20; 1 Johannes 1:8). De zonde is de reden dat wij niet behouden zijn. De zonde is wat ons van God afscheidt. De zonde heeft ons op een pad gezet naar een eeuwige ondergang.

Hoe kan ik behouden worden? Behouden waarvan dan?
Vanwege onze zonden, verdienen wij de dood (Romeinen 6:23). Hoewel de lichamelijke dood het fysieke gevolg van de zonde is, is dit niet de enige soort dood die uit de zonde voortkomt. Alle zonden worden uiteindelijk tegen een eeuwige en oneindige God begaan (Psalm 51:6). Daarom is de rechtvaardige straf voor onze zonden eveneens eeuwig en oneindig. Daarom moeten wij behouden worden van een eeuwige vernietiging (Matteüs 25:46; Openbaring 20:15).

Hoe kan ik behouden worden? Op welke manier biedt God ons redding?
Omdat de rechtvaardige straf voor onze zonden oneindig en eeuwig is, kan alleen God die boete voldoen, omdat alleen Hij oneindig en eeuwig is. Maar God kan in Zijn Goddelijke aard niet sterven. En dus kwam God als een mens naar de aarde, als de mens Jezus Christus. God kwam in een mensenlichaam, leefde onder ons en onderwees ons. Toen de mensen Hem en Zijn boodschap afwezen en Hem probeerden te doden, offerde Hij Zichzelf bereidwillig voor ons op; Hij stond toe dat zij Hem kruisigden (Johannes 10:15). Omdat Jezus Christus een mens was, kon Hij sterven; en omdat Jezus Christus God was, had Zijn dood een eeuwige en oneindige waarde. De dood van Jezus aan het kruis was de perfecte en volledige betaling voor onze zonden (1 Johannes 2:2). Hij nam de gevolgen op Zich die wij verdienen. De wederopstanding van Jezus uit de dood toonde aan dat Zijn dood inderdaad de perfecte en afdoende offergave voor de zonde was.

Hoe kan ik behouden worden? Wat moet ik doen?
“Geloof in de Heer Jezus en u zult gered worden” (Handelingen 16:31). God heeft al het werk al gedaan. Het enige dat jij hoeft te doen is in geloof de redding ontvangen die God jou aanbiedt (Efeziërs 2:8-9). Vertrouw volledig op Jezus als de betaling voor jouw zonden. Geloof in Hem en je zult niet verloren gaan (Johannes 3:16). God biedt jouw behoudenis aan als een geschenk. Het enige dat jij hoeft te doen is dit geschenk aanvaarden. Jezus is de weg naar jouw behoudenis (Johannes 14:6).

Heb je het besluit vóór Christus genomen naar aanleiding van wat je hier gelezen hebt? Indien “ja” klik op de “ik heb Christus vandaag aangenomen” - knop hieronder.
EnglishTerug naar Nederlandse home page

Hoe kan ik behouden worden?
Deel deze pagina: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries