settings icon
share icon
Vraag

Wat moet een Christen doen als hij of zij getrouwd is met een ongelovige partner?

Antwoord


Getrouwd zijn met iemand die niet gelooft kan een van de moeilijkste uitdagingen in het leven van een Christen zijn. Het huwelijk is een heilig verbond dat twee mensen aan elkaar verbindt zodat zij één worden (Matteüs 19:5). Het kan heel moeilijk zijn voor een gelovige en een ongelovige om in goede harmonie te leven (2 Korintiërs 6:14-15). Als een van de partners Christen wordt nadat het stel getrouwd is, worden de worstelingen die ontstaan als mensen zich aan een verschillend gezag onderwerpen, al snel duidelijk.

Vaak zoeken Christenen die zich in zo´n situatie bevinden naar een manier om het huwelijk te beëindigen, omdat ze er van overtuigd zijn dat dat de enige manier is om God werkelijk te eren.

Zijn Woord zegt echter het tegendeel. Het is niet alleen erg belangrijk om tevreden te zijn met de situatie waarin je je bevindt, maar ook om naar manieren te zoeken waarmee we God vanuit onze moeilijke positie kunnen eren (1 Korintiërs 7:17). De Bijbel benoemt specifiek degenen die getrouwd zijn met ongelovigen in 1 Korintiërs 7:12-14: “…Wanneer een broeder een ongelovige vrouw heeft die bij hem wil blijven, mag hij niet van haar scheiden. Dit geldt ook voor een zuster: wanneer ze een ongelovige man heeft die bij haar wil blijven, mag ze niet van hem scheiden. Want de ongelovige man behoort dankzij zijn vrouw God toe en de ongelovige vrouw dankzij haar man eveneens.”

Christenen die met ongelovigen getrouwd zijn zullen moeten bidden om kracht van de Heilige Geest die hen in staat zal stellen om Christus uit te dragen en te leven in het licht van Gods aanwezigheid (1 Johannes 1:7).

Ze zouden moeten vragen om Gods kracht om het hart van hun partner een nieuwe richting te geven en de vrucht van de Heilige Geest voort te brengen (Galaten 5:22-23). Een Christelijke vrouw moet het gezag van haar man erkennen, zelfs als die man niet gelovig is (1 Petrus 3:1), en ze moet God nabij blijven en vertrouwen op Zijn genade dat Hij haar in staat zal stellen om dat te doen.

Het is niet de bedoeling dat Christenen in eenzaamheid leven; ze moeten steun zoeken bij externe bronnen zoals de kerk en Bijbelstudiegroepen. Getrouwd zijn met iemand die niet gelooft doet niets af aan de heiligheid van de relatie, dus iedere Christen zou er zijn of haar prioriteit van moeten maken om voor zijn/haar partner te bidden en een goed voorbeeld te geven, zodat het licht van Christus schittert als een ster aan de hemel (Filippenzen 2:14). Moge de waarheid die te vinden is in 1 Petrus 3:1— dat een ongelovige partner gewonnen wordt voor Gods boodschap — de hoop en het doel zijn van elke Christen die getrouwd is met een ongelovige partner.

EnglishTerug naar Nederlandse home page

Wat moet een Christen doen als hij of zij getrouwd is met een ongelovige partner?
Deel deze pagina: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries