settings icon
share icon
Vraag

Is het verkeerd om engelenbeeldjes te hebben?

Antwoord


Met engelenbeeldjes op zich is niets mis. Of er iets verkeerds aan is, wordt bepaald door hoe je er mee om gaat. De enige reden waarom engelenbeeldjes verkeerd kunnen zijn, is dat iemand ze tot afgodjes kan maken, tot ze bidt of ze vereert, want dat heeft God verboden (1 Samuël 12:21). Engelen of engelenbeeldjes moeten niet aanbeden worden. Alleen God is onze aanbidding waardig (Psalm 99:5; Lukas 4:8), en we moeten volledig op Hem alleen vertrouwen (Psalm 9:10-11). De Bijbel spreekt zich zeer nadrukkelijk uit tegen religieuze afbeeldingen. Als gevolg daarvan moeten Christenen heel goed in de gaten houden dat ze nooit een afbeelding of voorstelling (of dat nu een engelenbeeldje, een portret van Jezus, een kerstkribbe etc. is) tot iets laten verworden waar ze door afgeleid worden of in de valstrik van afgoderij lopen.

Hoewel het niet zondig is om beeldjes te hebben die engelen of andere wezens voorstellen, moeten we geen bovennatuurlijke kracht of invloed op ons leven aan die beeldjes toekennen. Geen enkel beeldje kan ons beschermen tegen onheil, geluk brengen of op enigerlei wijze ons leven beïnvloeden. Zulke ideeën zijn bijgeloof, en daarvoor is geen plaats in het leven van een Christen. Want bijgeloof is verwant aan afgoderij, en afgoderij wordt heel duidelijk verboden in de Schrift. Geen mens die zich daar mee bezighoudt, zal het Koninkrijk van God betreden (Openbaring 21:27).

Bovendien is het verstandig om in de gaten te houden dat wij niet weten hoe echte engelen er uit zien. Beeldjes zijn hoe iemand denkt dat een engel er misschien uit zou kunnen zien.EnglishTerug naar Nederlandse home page

Is het verkeerd om engelenbeeldjes te hebben?
Deel deze pagina: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries