settings icon
share icon
Vraag

Wat is de Romeinse weg naar verlossing?

Antwoord


De Romeinse weg naar verlossing is een manier om het Evangelie te verkondigen aan de hand van verzen uit het boek Romeinen. Het is een eenvoudige, maar doeltreffende methode om uit te leggen waarom we verlossing nodig hebben, hoe God voor verlossing gezorgd heeft, hoe we verlossing kunnen ontvangen, en wat de gevolgen zijn van verlossing.

Het eerste vers op de Romeinse weg naar verlossing is Romeinen 3:23: “Alle mensen hebben gezondigd en missen daardoor Gods nabijheid.” We hebben allemaal gezondigd. We hebben allemaal dingen gedaan die bij God niet door de beugel kunnen. Geen enkel mens is onschuldig. Romeinen 3:10-18 geeft een gedetailleerd beeld van hoe de zonde eruit ziet in ons leven.

Het tweede vers op de Romeinse weg naar verlossing, Romeinen 6:23, leert ons over de gevolgen van de zonde: ”De zonde betaalt een hard loon: de Dood!” De straf die wij verdiend hebben voor onze zonden is de dood. Niet alleen een lichamelijke dood, maar zelfs de eeuwige dood!

Het derde vers op de Romeinse weg naar verlossing pakt de draad op in Romeinen 6:23: “Maar de genade van God geeft wat niemand verdient: Eeuwig leven met Christus Jezus, onze Here.” Romeinen 5:8 verkondigt: ”Maar God heeft ons Zijn grote liefde getoond door Christus te sturen en Hem voor ons te laten sterven toen wij nog schuldige zondaars waren.” Jezus Christus is voor ons gestorven! Jezus’ dood heeft de prijs betaald voor onze zonden. En Jezus’ opstanding bewijst dat God Zijn dood heeft aanvaard als betaling voor onze zonden.

De vierde halte op de Romeinse weg naar verlossing is Romeinen 10:9: “Want als u zegt dat Jezus Christus uw Heer is en als u met uw hele hart gelooft dat God Hem uit de dood heeft opgewekt, zult u gered worden.” Omdat Jezus voor ons gestorven is, is in Hem geloven het enige wat we hoeven te doen om verlost te worden! Wij moeten erop vertrouwen dat Zijn dood de betaling was voor onze zonden. Romeinen 10:13 herhaalt deze waarheid: ”Ieder die de naam van de Here aanroept, zal gered worden.” Jezus stierf om onze zondenschuld te betalen en ons van de eeuwige dood te redden. Verlossing, de vergeving van zonden, is beschikbaar voor alle mensen die in Jezus Christus geloven als hun Heer en Verlosser.

Het laatste aspect van de Romeinse weg naar verlossing zijn de gevolgen van verlossing. Romeinen 5:1 heeft deze prachtige boodschap: “Omdat wij ons aan God hebben toevertrouwd, zijn wij rechtvaardig geworden. Wij hebben nu vrede met God dank zij onze Here Jezus Christus.” Via Jezus Christus kunnen wij een relatie en vrede met God hebben. Romeinen 8:1 leert ons: “Het is duidelijk dat mensen die van Christus Jezus zijn, niet veroordeeld zullen worden.” Door Jezus’ dood voor ons, zullen wij nooit veroordeeld worden voor onze zonden. En tenslotte hebben we deze dierbare belofte van God uit Romeinen 8:38-39: “Ik ben ervan overtuigd, dat noch de dood noch het leven, noch engelen noch machten, noch wat is noch wat komt, geen macht in den hoge of in de diepte, noch enig ander schepsel, ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, die in Christus Jezus onze Heer is.”

Zou jij de Romeinse weg naar verlossing willen volgen? Ja? Dan is hier een eenvoudig gebed dat je tot God kunt bidden. Het bidden van dit gebed is een manier om aan God te verklaren dat je op Jezus Christus vertrouwt voor jouw verlossing. De woorden alleen zullen je niet redden. Alleen jouw geloof in Jezus Christus kan verlossing schenken! “God, ik weet dat ik tegen U heb gezondigd en dat ik straf verdien. Maar Jezus Christus nam de straf op zich die ik verdien, zodat ik door mijn geloof in Hem vergeven kon worden. Met Uw hulp wend ik mij af van mijn zonden en plaats ik mijn vertrouwen in U voor mijn verlossing. Dank U voor Uw geweldige genade en vergeving – het geschenk van het eeuwige leven! Amen!”

Heb je het besluit vóór Christus genomen naar aanleiding van wat je hier gelezen hebt? Als dat zo is, klik dan op de “ik heb Christus vandaag aangenomen” knop hierbeneden.

EnglishTerug naar Nederlandse home page

Wat is de Romeinse weg naar verlossing?
Deel deze pagina: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries