settings icon
share icon
Vraag

Bevestigen de Koran en Mohammed de Bijbel of wijzen ze de Bijbel af? Moet een Moslim de Bijbel lezen?

Antwoord


In de Koran gebiedt Mohammed moslims om de Bijbel te lezen. Wie of wat is jouw gids? Als hadiths of imams het niet eens zijn met de Koran, wie geloof je dan? Het is zeer waarschijnlijk dat de Koran jouw hoogste gezag is. Geeft de Koran jou, als moslim, toestemming om van de Bijbel te leren?

 • “Waarlijk, Wij zonden de Torah neder, waarin leiding en licht was” (Soera 5:44a).


 • “En Wij deden Jezus, zoon van Maria in hun voetsporen treden, vervullende, hetgeen vóór hem in de Torah was (geopenbaard), en Wij gaven hem het Evangelie, dat licht en leiding bevatte, bevestigende hetgeen daarvóór in de Torah was en een leiding en een vermaning voor de godvrezenden” (Soera 5:46).


 • “Hij heeft u het Boek met de waarheid nedergezonden, vervullende, hetgeen er aan voorafgaat en Hij zond voordien de Torah en het Evangelie als leiding voor het volk en Hij heeft het Verschil [het onderscheidingsvermogen tussen goed en kwaad] geopenbaard” (Soera 3:3).


 • “En behoor niet tot degenen, die de tekenen van Allah verloochenen, anders zult gij tot de verliezers behoren” (Soera 10:95).
 • Als jij een moslim bent, dan heb je geen excuus om de Bijbel niet te lezen. De Koran gebiedt dit en prijst de Bijbel. Waarom begin je hier vandaag niet mee? Begin eens met het Evangelie van Lucas dat het verhaal over Isa vertelt. Alleen hij kan jou het paradijs verzekeren.

  Zoals de Koran zegt, zal het lezen van de Bijbel je vragen beantwoorden: “En als gij over hetgeen Wij tot u hebben nedergezonden twijfelt, vraagt dan degenen die het Boek vóór u hebben gelezen. Inderdaad, de waarheid is van uw Heer tot u gekomen; behoor daarom niet tot de twijfelaars.” (Soera 10:94)

  English  Terug naar Nederlandse home page

  Bevestigen de Koran en Mohammed de Bijbel of wijzen ze de Bijbel af? Moet een Moslim de Bijbel lezen?
  Deel deze pagina: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
  © Copyright Got Questions Ministries