settings icon
share icon
Pitanje

Što znači vjerovati u Isusa?

Odgovor


Vjerujete li u Isusa? Izgleda kao čudno pitanje. Zvuči nečem sličnom poput: „Vjerujete li u Djeda Mraza?“ ili „Vjerujete li u vanzemaljce?“ No pitanje „Vjerujete li u Isusa?“ znači mnogo više od „Vjerujete li da je Isus Krist postojao/postoji?“ Pravo značenje pitanja glasi: „Vjerujete li da je Isus Krist onaj za kojeg Biblija kaže da jest i pouzdajete li se u Njega kao Spasitelja?“

Dakle, vjerujete li u Isusa?

Vjerujete li da je Isus Bog u ljudskom obličju (Ivan 1,1. 14)? Vjerujete li da je Isus umro na križu kako bi platio kaznu za vaše grijehe (1. Korinćanima 15,3; 2. Korinćanima 5,21), zbog kojih zaslužujete vječnu odvojenost od Boga (Rimljanima 6,23)? Vjerujete li da je žrtva Isusa, utjelovljenog Boga, jedina primjerena isplata za vaše grijehe (1. Ivanova 2,2; Ivan 14,6; Djela 4,12)?

Vjerujete li u to? Ako je tako, odlično, ali vjerovati činjenicama o Isusu samo je dio jednadžbe. Biblijska vjera/uvjerenje daleko je više od vjerovanja da su određene stvari istinite. Biblijska spasonosna vjera također je pouzdanje/oslanjanje na te činjenice.

Stolica je dobra ilustracija. Možete gledati u stolicu i vjerovati da je napravljena od dovoljno čvrstog materijala da izdrži vašu težinu, i možete vjerovati da je ispravno sastavljena. No to nije biblijska vjera. Biblijska vjera sjedi u stolici. To je zapravo oslanjanje na stolicu da će držati vašu težinu.

Pouzdajete li se u Isusa kao vašeg Spasitelja? Oslanjate li se na Njegovu smrt kao punu cijenu za svoj dug grijeha? Oslanjate li se na Njegovo uskrsnuće kao jamstvo da ćete i vi biti uskrsnuti u vječni život nakon smrti? Ne da bi se to ikada moglo dogoditi, ali kada bi se „stolica“ Isusa Krista izvukla ispod vas, duhovno govoreći, biste li udarili o tlo ili se oslanjate i na druge stvari osim na stolicu?

Ako razumijete i vjerujete što Biblija kaže o Isusu, i ako vjerujete u te istine kao osnovu za spasenje – spašeni ste! „Vjerujete u Isusa“ u biblijskom smislu.

Ako niste sigurni vjerujete li doista u Isusa, ali to želite, ili ako osjećate da vas Bog privlači ka vjeri u Isusa, sljedeći korak je jednostavan. Vjerujte! Uzdajte se u Isusa! Oslonite se na Njega za svoje spasenje. Dopustite Bogu da vas obrati od grijeha ka oproštenju i spasenju.

Ako želite usmeno izraziti svoju novu vjeru Bogu, evo primjera onoga što možete reći: „Bože, znam da sam sagriješio. Znam da me moj grijeh odvaja od tebe. Znam da će me moj grijeh, ako se ne oprosti, zauvijek odvojiti od tebe. Vjerujem i pouzdajem se da je Isus Krist moj Spasitelj, da je umro da plati punu kaznu za moje grijehe i da je uskrsnuo od mrtvih trećeg dana. Oslanjam se samo na Njegovu žrtvu da me dovede u ispravan odnos s tobom. Hvala ti što si mi oprostio. Hvala ti što si me spasio. Pomozi mi da ti budem bliži svakoga dana do kraja života.“

Jeste li se odlučili za Krista zbog onoga što ste ovdje pročitali? Ako je tako, kliknite „Danas sam prihvatio Krista“.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Što znači vjerovati u Isusa?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries