settings icon
share icon
Pitanje

Kako mogu ostati usredotočen na Krista?

Odgovor


U ovom ubrzanom svijetu lako je izgubiti iz vida našu pravu svrhu u životu – štovanje Boga. Svaki vjernik u nastojanju da ostane fokusiran na Boga ima svoj vlastiti način zadržavanja te usredotočenosti. Potrebe svakog pojedinca su različite. Netko možda svaki tjedan pamti jedan stih iz Biblije; drugi možda svako jutro ima privatno proučavanje Biblije; dok treći ima za cilj svaki tjedan podijeliti evanđeosku poruku s najmanje jednom osobom. Svaka od ovih praksi drži Krista u prvom planu nečijeg uma.

Također, svaka od ovih aktivnosti ima nešto zajedničko. Svaka je nešto što vjernici mogu činiti kako bi zadržali svoj fokus tamo gdje treba biti. To je predanost – predanost Isusu Kristu, Bogu. Predanost čitavog života: potreba, briga, boli, radosti, pohvala. Prepuštanje fizičkog, emocionalnog, mentalnog i duhovnog. Razmotrite sljedeće stihove: Rimljanima 12,1: „Zaklinjem vas stoga, braćo, milosrđem Božjim: prikažite tijela svoja kao žrtvu živu, svetu, ugodnu Bogu — kao svoje duhovno bogoslužje." Luka 9,23-24: „A svima govoraše: 'Hoće li tko za mnom poći, neka se odrekne samoga sebe, i neka svaki dan uzme svoj križ, i neka me slijedi. Jer tko god hoće život svoj spasiti, izgubit će ga, a tko god izgubi život svoj mene radi, taj će ga spasiti." Rimljanima 6,13: „I ne predajite grijehu udova svojih za oružje nepravde, nego sebe, kao od mrtvih oživjele, i udove svoje, predajte Bogu za oružje pravednosti."

Predani život odnosi se na pouzdanje. Pouzdanje znači da vam Bog želi najbolje. Pouzdanje znači da se Njegovoj riječi može vjerovati i shvatiti ozbiljno. Pouzdanje znači da će biti zadovoljene sve vaše potrebe. Predanost skida fokus sa sebe i stavlja ga na Krista, a iskazuje se poslušnošću. Pastor Rick Warren iz crkve Saddleback u Lake Forestu, Kaliforniji piše: „Predanost nije najbolji način življenja; već jedini način življenja. Ništa drugo ne djeluje. Svi drugi pristupi vode do frustracije, razočaranja i samouništenja." Nema boljeg načina da ostanete usredotočeni kao vjernik od toga da svoj život potpuno predate Gospodinu i Spasitelju.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Kako mogu ostati usredotočen na Krista?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries