settings icon
share icon
Pitanje

Ako sumnjate u svoje spasenje, znači li to da niste stvarno spašeni?

Odgovor


Svatko povremeno ima sumnje. Bilo da imate ili nemate sumnje, to nije ono što određuje jeste li kršćanin. Čak i kada je vjernik nevjeran, Bog je vjeran (2. Timoteju 2,13). Bog želi da budemo sigurni i uvjereni u vezi našeg spasenja (Rimljanima 8,38-39; 1. Ivanova 5,13). Bog obećava da će svi koji vjeruju u Isusa Krista biti spašeni (Ivan 3,16; Rimljanima 10,9-10). Svi smo sagriješili i lišeni smo Božje slave (Rimljanima 3,23). To je razlog zašto zaslužujemo smrt i vječnu odvojenost od Boga (Rimljanima 6,23). No, Bog nas je toliko ljubio da je umro umjesto nas, preuzevši kaznu koju mi zaslužujemo (Rimljanima 5,8). Kao rezultat toga, svi oni koji vjeruju su spašeni i sigurni za čitavu vječnost.

Ponekad je sumnja nešto što je dobro. Pavao nam u 2. Korinćanima 13,5 kaže: „Sami sebe iskušavajte jeste li u vjeri! Sami sebe ispitujte! Ili ne spoznajete sami sebe, da je Isus Krist u vama? Osim ako ste u čemu nepouzdani.“ (VB) Trebamo se testirati kako bismo bili sigurni da je Isus doista naš Spasitelj i da je Duh Sveti uistinu u nama. Ako je u nama, ni na koji način ne možemo izgubiti spasenje koje je Krist zadobio za nas (Rimljanima 8,38-39). Ako nije u nama, onda nas možda Duh Sveti osvjedočuje o grijehu i potiče da se pokajemo i pomirimo s Bogom kroz Krista. Sigurnost našeg spasenja dolazi od spoznaje da jednom kada smo u Kristu, sigurni smo za čitavu vječnost. No, prava spasonosna vjera očituje se djelima (Jakovljeva 2,14-26) i plodom Duha unutar nas (Galaćanima 5,22). Nedostatak ovog pokazatelja ponekad može biti uzrok naše sumnje.

Jeste li ste pouzdali u Krista? Ako je odgovor da, onda odbacite svoje sumnje i vjerujte Bogu. Ako poznajete Isusa kao svog Spasitelja, spašeni ste bez ikakve sumnje! Ako je odgovor ne, onda vjerujte u Gospodina Isusa Krista i bit ćete spašeni! Ukoliko imate ikakva pitanja u vezi spasenja, slobodno nas pitajte. Ili, možete posjetiti našu stranicu Imaš li vječni život.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Ako sumnjate u svoje spasenje, znači li to da niste stvarno spašeni?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries