settings icon
share icon
Pitanje

Trebaju li kršćani različitih denominacija ići na spoj ili se vjenčati?

Odgovor


Mogu li baptisti izlaziti s pentekostalcima? Mogu li luterani izlaziti s prezbiterijancima? Najvažnije je pitanje poznaju li obje osobe Isusa Krista kao Spasitelja. Biblija govori o tome da ne budemo „neprimjereno ujarmljeni“ (2. Korinćanima 6,14), ali to se odnosi samo na vjernike i nevjernike. Ne odnosi se na dvoje vjernika koji slučajno imaju neka uvjerenja koja su različita. Ako obje osobe poznaju Isusa Krista kao Spasitelja, biblijski nema razloga da se ne bi mogle nalaziti i/ili vjenčati.

Međutim, to ne znači da neće biti potencijalnih problema. Kad/ako odnos postane ozbiljan i potencijalno vodi ka braku, par mora sjesti i dogovoriti se koju će crkvu pohađati. Ako postoje velika neslaganja u doktrinarnim vjerovanjima, par se mora složiti da se ne slaže, a istovremeno se dogovoriti oko odgoja djece i dogovoriti se kako će živjeti kršćansku vjeru. Najbolje je da se par doktrinarno složi, ali najvažnije pitanje je vjera u Krista, ljubav jednog prema drugome i želja za odnosom koji časti Boga.

Podrazumijeva se da se to odnosi samo na različite denominacije kršćanske vjere. Oni koji istinski vjeruju u Krista ne bi se trebali vjenčati s pripadnicima kultova i/ili lažnih religija koji tvrde da su kršćanski. Poznavanje i slaganje oko osnovnih doktrina kršćanske vjere presudno je za par koji se nada uspješnom odnosu ili braku koji časti Boga.


EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Trebaju li kršćani različitih denominacija ići na spoj ili se vjenčati?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries