settings icon
share icon
Pitanje

Kako mogu imati sigurnost spasenja?

Odgovor


Kako možete biti sigurni jeste li spašeni? Razmotrite 1. Ivanovu 5,11-13: „A ovo je svjedočanstvo: Bog nam je dao život vječni, i taj je život u njegovu Sinu. Tko ima Sina, ima život; tko nema Sina Božjega, nema života. Ovo pišem vama koji vjerujete u ime Sina Božjega, da znate da imate vječni život.“ Tko je taj koji ima Sina? Onaj koji vjeruje u njega i koji ga je prihvatio (Ivan 1,12). Ako imate Isusa, imate život. Vječni život. Ne privremeni, nego vječni život.

Bog želi da imamo sigurnost spasenja. Kršćanski život ne možemo živjeti dok se svakodnevno pitamo i brinemo jesmo li zbilja spašeni. Upravo zato Biblija tako jasno naučava plan spasenja. Vjeruj u Isusa Krista i bit ćeš spašen (Ivan 3,16; Djela 16,31). Vjerujete li da je Isus Spasitelj, da je umro kako bi platio kaznu za naše grijehe (Rimljanima 5,8; 2. Korinćanima 5,21)? Pouzdajete li se jedino u njega za spasenje? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, onda ste spašeni! Sigurnost znači „biti izvan svake sumnje“. Kada Božju riječ prihvatite svim srcem, činjenicu i stvarnost svoga spasenja tada možete staviti „izvan svake sumnje“.

Sam Isus je to rekao o onima koji su povjerovali u njega: „One sigurno neće nigda propasti i nitko ih neće oteti iz moje ruke. Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih, i nitko ih ne može oteti iz ruke Oca moga“ (Ivan 10,28-29). Ponovno, to još više naglašava riječ „vječan“. Vječni život upravo je takav -- vječan. Ne postoji nitko, pa čak ni vi sami, tko bi vam mogao oduzeti dar spasenja u Kristu koji ste dobili od Boga.

Upamtite ove odlomke. Božju riječ pohranjujemo u svoje srce kako ne bismo sagriješili protiv njega (Psalam 119,11), a to uključuje i sumnju. Radujte se u onome što nam Božja riječ govori: umjesto sumnje možemo živjeti sa sigurnošću! U Kristovoj riječi možemo pronaći sigurnost da je stanje našega spasenja neupitno. Naša sigurnost temelji se na Božjoj ljubavi prema nama kroz Isusa Krista. Juda 24-25: „Onomu koji vas može očuvati od pada i postaviti neporočne i razdragane pred njegovom slavom, jedinome Bogu koji nas je spasio po Isusu Kristu, našem Gospodinu, slava, veličanstvenost, vlast i moć, kako prije svakog vremena, tako i sada i u sve vijeke! Amen.“

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Kako mogu imati sigurnost spasenja?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries