settings icon
share icon
Pitanje

Kako bi kršćani trebali reagirati kada netko tvrdi da je reinkarnirani Isus?

Odgovor


Povremeno netko izjavi da je Isusova reinkarnacija. Neki od tih pojedinaca čak imaju izgled sličan popularnim umjetničkim prikazima Isusa. S vremena na vrijeme ovi koji tvrde da su „reinkarnirani Isusi“ stječu sljedbenike. Iz raznih razloga svi oni na kraju budu razotkriveni kao prevaranti i šarlatani kakvi jesu. Teško je održati izgled savršenog života. Kako bi kršćani, pa i nekršćani, trebali reagirati kada netko tvrdi da je reinkarnirani Isus?

Prvo što treba primijetiti jest da reinkarnacija nije biblijski koncept. Biblija uči da svi umiru, a zatim se suočavaju sa sudom (Hebrejima 9,27). Ideja o ciklusu u kojem su ljudi zarobljeni i koji uključuje smrt i reinkarnaciju dolazi iz hinduizma i budizma. To nije, niti je bilo, kršćansko/biblijsko učenje. Drugi dolazak Isusa Krista neće biti reinkarnirani Isus.

Drugi dolazak Isusa Krista vrlo se detaljno opisuje u Otkrivenju 19,11-16. To nije Isusova reinkarnacija. To je sam Isus koji se vraća u svoj svojoj slavi. Prilikom drugog dolaska, Isus se „ne rađa ponovno“ u svijet; On ne dolazi kao dijete kao što je to učinio prilikom svog prvog dolaska. Umjesto toga, Isus se vraća u istom proslavljenom tijelu s kojim je otišao (Djela 1,11). Biblija također uči da će se Isusov povratak dogoditi u vrijeme velikih svjetskih previranja. Njegov drugi dolazak dogodit će se na kraju Velike nevolje. Isus će se vratiti kao pobjednički ratnik, a ne kao Knez mira.

Isus nas je upozorio da će biti mnogo lažnih mesija. Upravo je to svatko tko tvrdi da je reinkarnirani Isus – lažni mesija. U Luki 17,23–24, Isus je izjavio: „I govorit će vam: ‘Gle ovdje’ ili: ‘Gle ondje.’ Ne odlazite i ne slijedite ih. Jer kao munja što sijevne s jednoga kraja ispod neba i bljesne do drugoga kraja ispod neba, tako će biti i Sin čovječji u svoj dan.“ Vidi također Matej 24,23-25. Isus kaže da će njegov drugi dolazak biti neizbježan. Neće biti sumnje. Bit će očit kao snažan udar groma u tamnoj noći.

Svatko tko tvrdi da je reinkarnirani Isus je lažov, šarlatan, lažni prorok i lažni mesija. Ne obraćajte pažnju na njega i ne dajte mu novac. Reinkarnacija je potpuno nebiblijski koncept. Drugi Isusov dolazak, kako se opisuje u Bibliji, ni na koji način ne nalikuje reinkarnaciji. Isus se jednom rodio; jednom je umro; a sada je Uskrsli Isus koji „živi zauvijek“ (Otkrivenje 1,18).

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Kako bi kršćani trebali reagirati kada netko tvrdi da je reinkarnirani Isus?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries