settings icon
share icon
Pitanje

Zašto je razumijevanje Biblije važno?

Odgovor


Razumijevanje Biblije je važno jer je Biblija Božja Riječ. Kada otvorimo Bibliju, čitamo Božju poruku nama. Što može biti važnije od razumijevanja toga što Stvoritelj svemira ima za reći?

Tražimo razumijevanje Biblije iz istog razloga iz kojeg čovjek želi razumjeti ljubavno pismo od svoje drage. Bog nas voli i čezne da obnovi naš odnos sa sobom (Matej 23,37). Bog nam komunicira svoju ljubav u Bibliji (Ivan 3,16; 1. Ivanova 3,1; 4,10).

Tražimo razumijevanje Biblije iz istog razloga iz kojeg vojnik želi razumjeti naredbu svog zapovjednika. Poslušnost Božjim zapovijedima donosi čast Njemu i vodi nas na put života (Psalam 119). Te zapovijedi nalaze se u Bibliji (Ivan 14,15).

Tražimo razumijevanje Biblije iz istog razloga iz kojeg mehaničar želi razumjeti priručnik o popravcima. U ovom svijetu sve ide u pogrešnom smjeru, a Biblija ne samo da dijagnosticira problem (grijeh), već također ističe rješenje (vjeru u Krista). „Jer plaća je grijeha smrt, a dar Božji život vječni u Kristu Isusu Gospodinu našemu“ (Rimljanima 6,23 VB).

Tražimo razumijevanje Biblije iz istog razloga iz kojeg vozač želi razumjeti prometne znakove. Biblija nam daje smjernice kroz život, pokazujući nam put sigurnosti i mudrosti (Psalam 119,11. 105).

Tražimo razumijevanje Biblije iz istog razloga iz kojeg netko tko je na udaru oluje nastoji razumjeti vremensku prognozu. Biblija predviđa kakva će biti posljednja vremena, odjekujući jasno upozorenje o predstojećem sudu (Matej 24–25) i kako ga izbjeći (Rimljanima 8,1).

Tražimo razumijevanje Biblije iz istog razloga iz kojeg strastveni čitatelj želi razumjeti knjige svog omiljenog autora. Biblija nam otkriva osobu i slavu Božju, prikazane u Njegovom Sinu, Isusu Kristu (Ivan 1,1-18). Što više čitamo i razumijemo Bibliju, sve prisnije poznajemo Autora.

Dok je Filip putovao u Gazu, Duh Sveti ga je doveo do čovjeka koji je čitao dio iz Izaije. Filip se približio čovjeku, vidio što je ovaj čitao, te mu postavio ovo vrlo važno pitanje: „Razumiješ li to što čitaš?“ (Djela 8,30 VB). Filip je znao da je razumijevanje polazna točka za vjeru. Bez razumijevanja Biblije ne možemo ju primijeniti, poslušati, niti joj vjerovati.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Zašto je razumijevanje Biblije važno?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries