settings icon
share icon
Pitanje

Moram li priznati preljub svom bračnom partneru?

Odgovor


Priznati grijeh preljuba svom bračnom drugu jest dilema za mnoge kršćane koji su nažalost imali iskustvo padanja u preljub. Svjetovni „stručnjaci“ obično potiču preljubnike da u vezi svoje nevjere drže jezik za zubima, proglašavajući da će veća šteta biti učinjena ako priznaju. Problem s ovim je da guši nečiju savjest i ne dozvoljava obnovu odnosa koji obuhvaća priznanje. Jakovljeva 5,16 kaže: „Ispovijedajte jedni drugima svoje prijestupke i molite jedni za druge da budete iscijeljeni“ (VB).

Apostol Pavao je mudro izjavio: „A u ovome se i sam trudim: imati svagda besprijekornu savjest pred Bogom i ljudima“ (Djela 24,16 VB). Iako je preljub grijeh protiv Boga, Biblija prije svega također kaže da naša tijela ne pripadaju nama, nego i osobi s kojom smo u braku (1. Korinćanima 7,4). Fizički čin seksa je simbol načina na koji bračni par postaje jedno tijelo kada je Bog pridružen u braku (1. Korinćanima 6,15-16). Iz tih razloga, osoba koja je počinila preljub treba moliti i dozvoliti Duhu Svetom da ju vodi u priznavanju nevjere u prikladno vrijeme.

Nečista savjest neće jednostavno nestati ako ju pokušavamo ignorirati. Ustvari, može dovesti do psiholoških, pa čak i fizičkih problema. Iako bi svakome bilo teško reći svome mužu ili ženi da su bili nevjerni, to je potrebno ne samo zbog integriteta braka, nego i zbog odnosa između osobe i Boga kako bi njihova savjest bila čista i kako bi mogli živjeti sveto i besprijekorno.
EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Moram li priznati preljub svom bračnom partneru?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries