settings icon
share icon
Pitanje

Kako se mogu pripremiti za brak?

Odgovor


Biblijski način pripreme za brak jednak je onomu što pojedinac treba učiniti kako bi se pripremio za bilo koji životni pothvat. To je načelo koje treba upravljati svim aspektima naših života kao nanovo rođenih vjernika. To načelo glasi: »Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom pameti svojom!« (Matej 22,37)

To nije tek površna zapovijed, već središte našega života kao vjernika. To je odluka da ćemo se usredotočiti na Boga i na njegovu Riječ svim svojim srcem kako bi se naša duša i naš um mogli usredotočiti na ono što će najprije ugoditi Bogu. Odnos koji imamo s Bogom kroz Gospodina Isusa Krista čimbenik je koji sve druge odnose stavlja u pravilnu perspektivu. Sam bračni odnos temelji se na primjeru Krista i crkve (Efežanima 5,22-33). Naše predanje Bogu i njegovoj Riječi daje nam sve što nam je potrebno kako bismo ispunili ulogu koju nam je Bog dao i odredio ne samo u našem braku, nego i u ovome svijetu (1. Korinćanima 10,31).

Stoga moj odgovor glasi: kako biste se pripremili za brak, živite dostojno vašeg poziva u Kristu Isusu i njegujte prisan odnos s Bogom kroz njegovu Riječ. U svemu se usredotočite na poslušnost. Ne postoji nikakav A-B-C plan učenja kako živjeti u poslušnosti Bogu. To je svakodnevna odluka da ćete napustiti svjetovna razmišljanja i umjesto njih slijediti Božja. Život dostojan Krista, život je u poniznoj poslušnosti jedinom Putu, jedinoj Istini i jedinom Životu svakoga dana i svakoga trenutka. Na taj način se svaki vjernik treba pripremiti za ovaj predivni dar koji zovemo životom.

Osoba koja je duhovno zrela i koja hoda s Bogom spremnija je za brak od bilo koga drugog. Brak zahtijeva predanje, strast, poniznost, ljubav i poštovanje. Ove značajke su najočiglednije u osobi koja ima prisan odnos s Bogom. Dok se pripremate za brak, dopustite Bogu da vas oblikuje i stvara u muškarca ili ženu po svome srcu. Budete li mu se pokoravali, on će vas osposobiti da budete spremni za brak kada taj predivan dan dođe!

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Kako se mogu pripremiti za brak?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries