settings icon
share icon
Pitanje

Kako se supružnik koji je kršćanin treba nositi s preljubničkom aferom koja je rezultirala djetetom?

Odgovor


Brak je savez koji spaja ljude i duhovno i fizički. Nevjera uzrokuje razoran udarac koji razdvaja jedninu braka, što često dovodi do nepopravljive štete. To može osobito vrijediti ako je putem preljuba začeto dijete.

Odgovornost roditelja prema djetetu nije određena okolnostima djetetovog začeća. Donijeti dijete na svijet putem preljubničkog čina nepovoljno je za sve uključene strane, ali važno je zapamtiti da je dijete nevino i zaslužuje imati oboje roditelja u svom životu.

Ako žena odluči ostati sa svojim mužem, čak i nakon što je imao aferu koja je rezultirala djetetom, mora biti također spremna oprostiti grijeh. Biblija nam govori da kršćani trebaju opraštati jedni drugima, isto kao što je Bog oprostio nama (Matej 6,14-15). To znači donošenje odluke da će ostaviti iza sebe svoje osjećaje ljutnje i ljubomore.

U idealnom slučaju, žena čiji je muž otac djeteta s nekom drugom ženom bit će u stanju prihvatiti dijete kao posinka ili pokćerku. Ne bi trebala stajati na putu stvaranja odnosa njezinog muža sa svojim djetetom, premda za nju to može biti bolno. On ima financijsku, duhovnu i emocionalnu obavezu prema svakom svom djetetu (Efežanima 6,4).

Iako je preljub grijeh s potencijalom razaranja obitelji, to ne mora biti kraj braka. Umjesto toga, par još više treba raditi na obnovi njihovog odnosa na čvrstim temeljima vjere i poslušnosti Isusu Kristu. Samo će Božja milost i milosrđe i snažna vjera u Krista provesti par kroz ovu tešku situaciju. No, milost, milosrđe i vjera su sve Božji darovi po Duhu Svetom, i dostupni su od Boga onima koji istinski traže kako da ga proslave kroz sve životne poteškoće.
EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Kako se supružnik koji je kršćanin treba nositi s preljubničkom aferom koja je rezultirala djetetom?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries