settings icon
share icon
Pitanje

Koja je prava religija za mene?

Odgovor


Restorani brze prehrane mame nas time što nam dozvoljavaju da naručimo hranu onako kako želimo. Neki caffee barovi mogu se pohvaliti s preko sto različitih okusa i vrsta kave. Čak i pri kupovini kuće ili automobila uvijek možemo tražiti one koji imaju sve opcije i forme koje želimo. Više ne živimo isključivo u svijetu čokolade, vanilije i jagode. Izbor je kralj! Možeš naći sve što želiš u skladu sa svojim ukusom i potrebama.

I tako, što je s religijom koja je prava za tebe? Šta je s religijom koja ne govori o grijehu, ništa ne zahtijeva i ne opterećuje gomilom dosadnih 'može' i 'ne može'? Ona tamo negdje postoji, baš kao što sam je i opisao, no je li religija stvarno nešto što se bira kao okus omiljenog sladoleda?

Postoji mnogo glasova koji se natječu za našu pažnju. Stoga, zašto bi netko stavio Isusa iznad, recimo, Muhameda ili Konfucija, Buddhe ili Charlesa Taze Russella ili Josepha Smitha? Na posljetku, ne vode li svi putevi u raj? Nisu li sve religije iste? Istina je da ne vode sve religije u raj niti svi putevi vode u Rim.

Sam Isus govori Božjim autoritetom jer je On sam pobijedio smrt. Muhamed, Konfucije i drugi trunu u svojim grobovima do danas, ali Isus je vlastitom silom ustao iz groba tri dana nakon što je umro okrutnom smrću na rimskome križu. Svatko tko ima vlast nad smrću zaslužuje pažnju. Svatko tko ima vlast nad smrću zaslužuje da bude saslušan.

Dokaza koji potvrđuju Isusovo uskrsnuće ima mnogo. Prije svega, bilo je preko pet stotina svjedoka uskrsloga Krista! To je jako puno svjedoka. Pet stotina glasova ne može se zanemariti. Tu je i činjenica praznoga groba; Isusovi neprijatelji mogli su bez problema zaustaviti sve priče o uskrsnuću samo da su mogli pokazati njegovo mrtvo tijelo koje se raspada, ali nije bilo tijela za pokazati! Grob je bio prazan! Da, Isusov grob bio je pod jakom stražom naoružanih vojnika. Ako uzmemo u obzir da su njegovi najbliži učenici pobjegli u strahu od njegova uhićenja i raspeća, malo je vjerojatno da bi ova skupina uplašenih ribara otišla tako daleko da se direktno suprotstavi treniranim profesionalnim vojnicima. Jednostavna je činjenica da se Kristovom uskrsnuću ne može umanjiti značaj ni uz kakva objašnjenja.

Ponavljam, svatko tko ima silu nad smrću zaslužuje da bude saslušan. Isus je dokazao svoju moć nad smrću. Samim tim potrebno je da čujemo što On ima za reći. Isus tvrdi da je jedini put ka spasenju (Ivan 14,6). On nije bilo koji put; On nije jedan od mnogih, Isus je jedini put.

Taj isti Isus kaže: »Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti« (Matej 11,28). Ovo je grub svijet i život je težak. Većina nas poprilično smo iskrvareni, puni modrica i ožiljaka od borbe. Slažeš li se? Onda, što želiš? Oporavak ili suštu religiju? Živoga Spasitelja ili jednog od mnogih mrtvih »proroka«? Smisleni odnos ili prazne rituale? Isus nije izbor – Isus je JEDINI izbor!

Isus je prava »religija« ako tražiš oproštenje (Djela 10,43). Isus je prava »religija« ako tražiš smisleni odnos s Bogom (Ivan 10,10). Isus je prava »religija« ako tražiš vječni dom u raju (Ivan 3,16). Pouzdaj se u Isusa Krista kao svoga Spasitelja – nećeš požaliti! Vjeruj Mu da će ti oprostiti grijehe – nećeš se razočarati.

Ako želiš imati »ispravan odnos« s Bogom, ovdje je primjer molitve. Zapamti, izgovaranje ove molitve, ili bilo koje druge molitve, neće te spasiti. Jedino pouzdanje u Krista može te spasiti od grijeha. Ova je molitva samo način da izraziš Bogu svoju vjeru u Njega i zahvališ mu što ti je omogućio spasenje. »Bože, znam da sam sagriješio protiv Tebe i da zaslužujem kaznu. Ali Isus je preuzeo kaznu koju zaslužujem i oprostio mi na osnovu moje vjere u Njega. Okrećem se od svoga grijeha i pouzdajem se u Tebe za spasenje. Hvala Ti za Tvoju predivnu milost i oproštenje – dar vječnog života! Amen!«

Jeste li na osnovu ovoga što ste pročitali donijeli odluku da ćete slijediti Krista? Ako jeste, molimo vas da pritisnete tipku »Danas sam prihvatio Krista« dolje.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Koja je prava religija za mene?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries