settings icon
share icon
Pitanje

Što znači poznavati Isusa?

Odgovor


Kad ljudi govore o „poznavanju“ Isusa, misle na odnos s Njim. Biti kršćanin znači više od znanja o Isusu; biti kršćanin znači osobno ga poznavati. Isus je govorio o potrebi poznavanja Spasitelja kad se molio: „A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskoga Boga, i Isusa Krista, koga si poslao“ (Ivan 17,3).

Jedno je znati o sportskom heroju, a sasvim drugo biti prijatelj tog sportaša. Možete pročitati svaki novinski članak o svom heroju, zapamtiti svaku statistiku i prikupiti svaki djelić uspomena, ali nikada zapravo ne upoznati samog sportaša. Da biste doista upoznali sportskog heroja, morali biste učiniti više od gledanja kako igra. Morali biste imati odnos s njim, temeljen na zajedničkom vremenu i redovitom razgovoru. Kad osoba istinski poznaje Isusa, to je na temelju odnosa; provode vrijeme zajedno i redovito razgovaraju. A kada poznajemo Isusa, poznajemo i Boga. „I znamo da je Sin Božji došao i dao nam razum da upoznamo Istinitoga“ (1. Ivanova 5,20).

Kako možete upoznati Isusa? Rimljanima 10,9 kaže: „Jer ako svojim ustima priznaješ Gospodina Isusa i u svome srcu vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen.“ Morate vjerovati da je Isus Gospodin i da je uskrsnuo od mrtvih. Razlog zbog kojeg je umro bio je da plati za vaš grijeh (1. Petrova 2,24).

Kada se pouzdate u Krista, primate Isusa i postajete dio Njegove obitelji (Ivan 1,12). Osim toga, Ivan 3,16 kaže da vam je dan vječni život: „Jer Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenoga Sina da tko god u njega vjeruje ne propadne, nego ima život vječni.“ Ovaj život uključuje vječnost s Kristom na nebu i dostupan je vama i svakome tko vjeruje u Krista.

Efežanima 2,8-9 objašnjava kako je spasenje rezultat Božje dobrote: „Jer milošću ste spašeni po vjeri; i to nije od vas: Božji je to dar; ne po djelima, da se ne bi tko hvastao.“ Poznavanje Isusa u spasenju ne temelji se na onome što činimo; poznavanje Isusa počinje s vjerom u Njega, a naš stalni odnos s Njim uvijek je ukorijenjen u vjeri.

Ne postoji posebna molitva koju morate moliti da biste upoznali Isusa i vjerovali u Njega. Međutim, sljedeća molitva može se instant upotrijebiti da izrazite svoju odluku o vjeri u Isusa Krista:

„Dragi Bože, shvaćam da sam grešnik i da nikada ne bih mogao dosegnuti nebo svojim dobrim djelima. Upravo sada vjerujem u Isusa Krista kao Božjeg Sina koji je uskrsnuo od mrtvih da mi da vječni život. Molim te, oprosti mi moje grijehe i pomozi mi da živim za tebe. Hvala ti što si me prihvatio i dao mi vječni život.“

Jeste li se odlučili za Krista zbog onoga što ste ovdje pročitali? Ako je tako, kliknite na „Danas sam prihvatio Krista“.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Što znači poznavati Isusa?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries