settings icon
share icon
Pitanje

Poznaje li Bog budućnost?

Odgovor


Biblija je uvijek potpuno točna, uključujući i njezin proročki sadržaj. Razmotrimo, na primjer, proročanstvo da će se Krist roditi u Betlehemu u Judeji, kao što je prorečeno u Miheju 5,2. Mihej je dao svoje proročanstvo oko 700. god. prije Krista. Gdje je Krist rođen sedam stoljeća kasnije? U judejskom Betlehemu (Luka 2,1-20; Matej 2,1-12).

Peter Stoner, u knjizi „Science Speaks", pokazuje da znanost o vjerojatnosti isključuje slučajnost u proročkom Pismu. Uzimajući samo osam proročanstva o Kristu, Stoner je utvrdio da je šansa da bi jedan čovjek mogao ispuniti svih osam proročanstva 1 naspram 10 na 17. potenciju. To znači 1 šansa naspram 100.000.000.000.000.000. Naravno, Isus je ispunio mnogo više od osam proročanstva! Nema sumnje da je Biblija potpuno točna u predviđanju budućnosti.

Budući da Bog može predvidjeti budućnost, svakako poznaje budućnost. Izaija je zapisao ove riječi o Bogu: „Sjetite se prijašnjih stvari, onih odvajkada: jer ja sam Bog i drugoga nema; Bog, i nitko mi sličan nije; koji od početka objavljujem kraj, i od davnina ono što se još nije zbilo, govoreći: 'Moj će se naum ostvariti i izvršit ću sve što mi je volja'" (Izaija 46,9-10 VB). Bog je jedini koji može stajati na početku i točno proglasiti kraj.

Bog je sveznajući; On zna sve što je aktualno i moguće. Bog je također vječan (Psalam 90,2). Kao vječni, sveznajući Bog, On je proživio našu jučerašnjicu, našu današnjicu i našu sutrašnjicu; prošlost, sadašnjost i budućnost. Bog je Alfa i Omega, početak i kraj (Otkrivenje 21,6).

Još uvijek postoje proročanstva u Bibliji koja čekaju ispunjenje. Budući da Bog poznaje budućnost, možemo računati da će se sva proročanstva na kraju ispuniti. Događaji se odvijaju u Božjem kalendaru prema Njegovom planu. Znamo tko drži budućnost – jedini pravi, osobni, vječni i sveznajući Bog Biblije.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Poznaje li Bog budućnost?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries