settings icon
share icon
Pitanje

Kako mogu povećati svoju vjeru?

Odgovor


Svi kršćani žele ili trebaju željeti da povećaju svoju vjeru. No oni koji su predali svoj život Kristu shvaćaju da uspjeh ne dolazi iz naših vlastitih ljudskih pokušaja; konstantno padamo. Prva Korinćanima 4,7 nas podsjeća: „Jer tko tebe čini drukčijim? Što li imaš što nisi primio? A ako si i primio, što se hvastaš kao da nisi primio?" Bez Boga smo prepušteni vlastitim resursima u borbi s ponosom, tvrdoglavošću, ravnodušnošću, bezosjećajnošću i neuspjehom. Jedini na koga možemo računati tko nas apsolutno neće iznevjeriti jest Bog (Hebrejima 13,5).

Početak našeg puta vjere s Bogom zahtijeva da se uronimo u Njegovu Riječ (Rimljanima 10,17; 1. Petrova 2,2). Moramo učiti o Njegovoj ljubavi, pravednosti, milosrđu i Njegovom planu. Moramo uspostaviti odnos s Njime kako bismo ga osobno upoznali po Njegovom Sinu Isusu Kristu (Ivan 17,3). Trebamo ga tražiti da nam se otkriva i da nas mijenja. Biblija obećava da ćemo pronaći Boga ako ga tražimo (Matej 7,7). A ako mu dopustimo, preobrazit će nas u nove ljude koji mogu spoznati Njegovu volju (Rimljanima 12,2). Moramo biti spremni umrijeti našoj staroj naravi te napustiti ponos i sebičnost koji su nas tako dugo držali daleko od Njega. Dok nas Bog mijenja, učimo se razvijati plod koji dolazi od Duha Svetoga, koji prebiva u svim kršćanima (Galaćanima 5,22-23; Ivan 14,17). Dok hodamo u Duhu, dopuštajući mu da kontrolira naše živote, počinjemo se pouzdavati u Njega. „Tako u njemu živite, ukorijenjeni i nadograđivani na njemu i učvršćivani u vjeri, kako ste poučeni, te obilujući njome sa zahvalnošću" (Kološanima 2,7).

Kako naše pouzdanje u Boga raste, moramo naučiti iskoračiti iz vjere, izlazeći iz svoje zone komfora, i riskirati. Ako vjerujemo da će nas Bog održati za taj dan, možemo biti slobodni vršiti Njegovu volju bez obzira na posljedice. Kad god se suočavamo s iskušenjima, Bog će uvijek pružiti izlaz kako bismo ih nadvladali (1. Korinćanima 10,13). Moramo potražiti taj izlaz i slaviti Boga kada ga pronađemo. Prva Petrova 1,7 kaže da će koristiti kušnje za testiranje naše vjere i ojača nas kao kršćane; primit ćemo mnogo časti ako uspijemo snažno stajati i ne poljuljati se. „Dakle, vjera dolazi od poruke, a poruka po riječi Božjoj" (Rimljanima 10,17).

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Kako mogu povećati svoju vjeru?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries