Hoće li u Jeruzalemu biti završen hram posljednjih vremena?Pitanje: Hoće li u Jeruzalemu biti završen hram posljednjih vremena?

Odgovor:
Biblija spominje da će se neki događaji posljednjih vremena dogoditi u hramu u Jeruzalemu (Daniel 9,27; Matej 24,15). Druga Solunjanima 2,4 nam govori o Antikristu: „On se protivi i uzdiže sebe iznad svega što se zove Bog ili svetinja, tako te i u hram Božji kao Bog sjedne praveći se da je Bog." Prije nekih događaja posljednjih vremena, u Jeruzalemu mora biti prisutan hram. Ovo će biti treći hram – prvi je bio Salomonov; a drugi je bio Zerubabelov, kojeg je kasnije proširio Herod.

Još uvijek postoji „mali" problem islamske Kupole na stijeni na mjestu gdje bi trebao biti židovski hram. Muslimani vjeruju da je to mjesto s kojeg je Muhamed uzašao na nebo, čineći ga najsvetijim muslimanskim svetištem. S obzirom na današnju političku klimu, nezamislivo je da će Židovi preuzeti ovo mjesto i tamo izgraditi hram. No, prije ili za vrijeme nevolje, hram će biti izgrađen, vjerojatno kao posljedica Antikristovog saveza s Izraelom (Daniel 9,24-27).

Izgradnja židovskog hrama bit će siguran pokazatelj da se ispunjavaju proročanstva posljednjih vremena. To će biti hram iz vremena nevolja koji će Antikrist oskrnaviti svojom „gnusobom opustošenja", koju Krist spominje u Marku 13,14. Uzeće se može dogoditi u svakom trenutku – ponovna izgradnja hrama ne mora biti prva – stoga je važno biti spreman.

English


Vratite se na hrvatsku naslovnu stranicu
Hoće li u Jeruzalemu biti završen hram posljednjih vremena?