settings icon
share icon
Pitanje

Zašto je Bog stvorio tako ogroman svemir i druge planete ako život postoji samo na Zemlji?

Odgovor


Pitanje je li Bog stvorio život na drugim planetima svakako fascinira. Psalam 19,1 kaže da „nebesa kazuju slavu Božju, i svod nebeski naviješta djelo ruku njegovih“ (VB). Sve što je Bog stvorio, bilo vas i mene, ili divlje životinje, ili anđele, ili zvijezde i planete, stvorio je za svoju slavu. Kada kroz teleskop gledamo prekrasni Mliječni put ili Saturn, zadivljeni smo Božjim čudesima!

David je u Psalmu 8,3 napisao: „Kad gledam nebesa tvoja, djelo prstiju tvojih, mjesec i zvijezde koje ti učvrsti“ (VB). Kada vidimo ogroman broj zvijezda, a zatim pročitamo kako su znanstvenici otkrili na tisuće i tisuće galaksija, od kojih svaka sadrži milijune zvijezda, trebamo stati u strahopoštovanju pred Bogom koji je sve to stvorio tako ogromno i nazvao djelom svojih prstiju! Nadalje, Psalam 147,4 nam govori da On „određuje broj zvijezda, svaku njezinim imenom naziva“ (VB). Nemoguće je da čovječanstvo zna koliko zvijezda postoji; ne samo da Bog zna koliko zvijezda postoji, nego također zna „ime“ svake zvijezde! „I moja ruka zemlju utemelji, a desnica moja razape nebesa. Kad ih ja pozovem, svi zajedno ustaju“ (Izaija 48,13 VB).

Prostor i planete stvoreni su za Božju slavu. Znamo da postoje zvijezde i planete izvan Sunčevog sustava, i oni su također stvoreni za Božju slavu. Svemir koji se stalno širi još je jedna pretpostavka koju tek treba dokazati. Sljedeća zvijezda je od Sunca udaljena više od četiri svjetlosnih godina, a to nije čak niti mjerljiv djelić veličine poznatog svemira, bilo da se širi ili ne.

Postoji li život na drugim planetima, jednostavno ne znamo. Do sada, nije pronađen dokaz o životu na drugim planetima našeg Sunčevog sustava. S obzirom na skorašnji kraj, malo je vjerojatno da će čovjek toliko brzo napredovati i posjetiti druge galaksije prije nego što se Gospodin vrati. Postoji li život negdje drugdje ili ne, Bog je i dalje Stvoritelj i Upravitelj nad svime, i sve je stvoreno za Njegovu slavu. EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Zašto je Bog stvorio tako ogroman svemir i druge planete ako život postoji samo na Zemlji?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries