settings icon
share icon
Pitanje

Što Biblija kaže o obraćenju na samrti?

Odgovor


Najpoznatiji primjer obraćenja na samrti, tj. u posljednjim trenucima jest slučaj zločinca koji je razapet zajedno s Isusom (Luka 23,39-43). Samo nekoliko trenutaka prije svoje vlastite smrti, ovaj kriminalac bio je nevjerni podsmjehivač Krista (Matej 27,44). No, u posljednji trenutak zločinac se pokajao i priznao Isusa kao nebeskog Kralja. Gospodin mu je dao blagoslovljeno obećanje: „Zaista, kažem ti, danas ćeš sa mnom biti u raju.“

Iako priča o zločincu na križu pokazuje da je obraćenje u posljednjim trenucima moguće, Biblija nas upozorava da se pokajemo sada, bez da čekamo neki drugi trenutak. Ivan Krstitelj je upozoravao: „Pokajte se, jer približilo se kraljevstvo nebesko!“ (Matej 3,2 VB). Isus je imao identičnu poruku u vezi potrebe za hitnim pokajanjem (Matej 4,17).

Biblija nas upozorava u vezi kratkoće života. „Ta dašak je što se nakratko pojavljuje, a zatim nestaje“ (Jakovljeva 4,14 VB). Nismo upućeni da razmatramo o obraćenju jednog dana, već da vjerujemo danas! „Danas, ako glas mu čujete, ne otvrdnjujte srca svoja“ (Hebrejima 4,7 VB). Nitko od nas ne zna koliko nam je vremena ostalo u ovom životu ili kakve će biti okolnosti naše smrti. Možemo umrijeti iznenadno, na neočekivan način koji će onemogućiti obraćenje na samrti. Jedina razumna opcija jest da se pokajemo i vjerujemo u Isusa Krista danas. „U vrijeme prihvatljivo uslišah te i u dan spasenja pomogoh ti. Evo, sad je vrijeme pogodno! Evo, sad je dan spasenja!“ (2. Korinćanima 6,2 VB).

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Što Biblija kaže o obraćenju na samrti?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries