settings icon
share icon
Pitanje

Trebam li vjerovati da je Biblija nepogrešiva kako bih se spasio?

Odgovor


Ne spašavamo se po vjerovanju u nadahnuće ili nepogrešivost Biblije. Spašavamo se po vjeri u Isusa Krista kao svoga Spasitelja od grijeha (Iv 3:16; Ef 2:8-9; Rim 10:9-10). U isto vrijeme, samo po Bibliji saznajemo o Isusu Kristu i njegovoj smrti i uskrsnuću za nas (2. Kor 5:21; Rim 5:8). Ne trebamo vjerovati sve u Bibliji kako bismo se spasili – ali moramo vjerovati u Isusa Krista, kojeg Biblija naviješta. Svakako Bibliju trebamo držati Božjom riječju i apsolutno trebamo vjerovati sve što ona poučava.

Kada se ljudi tek spase, općenito znaju vrlo malo o Bibliji. Spasenje je proces koji započinje s razumijevanjem našega grešnog stanja, a ne razumijevanja nepogrešivosti Biblije. Naše nam savjesti kažu da nismo sposobni stajati pred svetim Bogom po svojim zaslugama. Znamo da nismo dovoljno pravedni za to, i zato se okrećemo njemu i prihvaćamo žrtvu njegova Sina na križu kao plaću za naš grijeh. U njega stavljamo puno pouzdanje. Od tada, imamo sasvim novu narav, čistu i neumrljanu grijehom. Božji Sveti Duh živi u našim srcima, zapečaćujući nas za vječnost. Idemo dalje od te točke ljubeći i slušajući Boga svakim danom sve više. Dio toga “kretanja naprijed” jest hraniti se svakodnevno Njegovom riječju kako bismo rasli i jačali u hodu s Njim. Samo Biblija ima silu učiniti to čudo u našim životima.

Vjerujemo li i pouzdajemo li se u Osobu i djelo Gospodina Isusa Krista, kako nas Biblija uči – spašeni smo. Kada vjerujemo u Isusa Krista, Sveti Duh će djelovati u našim srcima i mislima i uvjerit će nas da je Biblija istinita i da joj trebamo vjerovati (2. Tim 3:16-17). Ukoliko imalo sumnjamo u nepogrešivost Svetoga pisma, najbolje je moliti Boga da nam dade sigurnost i pouzdanje u svoju Riječ. On će rado odgovoriti onima koji ga traže iskreno i svim srcem (Mt 7:7-8).

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Trebam li vjerovati da je Biblija nepogrešiva kako bih se spasio?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries