settings icon
share icon
Pitanje

Što je molitva spasenja?

Odgovor


Mnogi ljudi pitaju: „Postoji li neka molitva koju mogu izreći koja će mi zajamčiti spasenje?“ Važno je upamtiti da se spasenje ne prima recitiranjem molitve ili izgovaranjem određenih riječi. U Bibliji nigdje ne piše da je netko primio spasenje putem molitve. Izgovaranje molitve nije biblijski način spasenja.

Biblijska metoda spasenja jest vjera u Isusa Krista. Ivan 3,16 nam kaže: „Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni.“ Spasenje se dobiva po vjeri (Efežanima 2,8), primanjem Isusa kao Spasitelja (Ivan 1,12), te potpunim pouzdanjem jedino u Isusa (Ivan 14,6; Djela 4,12), a ne recitiranjem molitve.

Biblijska poruka spasenja jednostavna je i jasna, a u isto vrijeme je zapanjujuća. Svi smo počinili grijeh protiv Boga (Rimljanima 3,23). Osim Isusa Krista, ni jedan drugi čovjek nije proveo cijeli svoj život bez grijeha (Propovjednik 7,20). Zbog našega grijeha, zaslužili smo osudu od Boga (Rimljanima 6,23), a ta osuda je fizička smrt iza koje slijedi duhovna smrt. Zbog našega grijeha i kazne koju je on zavrijedio, ne postoji ništa što možemo učiniti sami od sebe kako bismo se iskupili pred Bogom. Zbog Njegove ljubavi prema nama, Bog je postao ljudsko biće u Osobi Isusa Krista. Isus je živio savršenim životom i uvijek je poučavao istinu. Međutim, čovječanstvo je odbacilo Isusa i usmrtilo ga razapinjanjem na križ. Međutim, kroz taj strašan čin, Isus je umro umjesto nas. Isus je uzeo teret i osudu grijeha na sebe, te je umro umjesto nas (2. Korinćanima 5,21). Potom je uskrsnuo (1. Korinćanima 15), i dokazao da je otkupnina koju je On platio za grijeh bila dovoljna i da je pobijedio grijeh i smrt. Kao posljedica Isusove žrtve, Bog nudi spasenje kao dar. Bog nas sve poziva da promijenimo naše mišljenje o Isusu (Djela 17,30) i da Ga primimo kao potpunu otkupninu za naše grijehe (1. Ivanova 2,2). Spasenje se dobiva primanjem dara koji nam Bog nudi, a ne izgovaranjem neke molitve.

Ipak, to ne znači da molitva ne može biti uključena u primanje spasenja. Ako razumiješ evanđelje, vjeruješ da je ono istinito, i ako si primio Isusa kao svoga Spasitelja, onda je dobro i prikladno da tu vjeru izraziš Bogu u molitvi. Komuniciranje s Bogom kroz molitvu može biti način napredovanja od prihvaćanja činjenica o Isusu do potpunog pouzdavanja u Njega kao Spasitelja. Molitva može biti povezana sa činom stavljanja vjere jedino u Isusa za spasenje.

Međutim, izrazito je važno ne zasnivati svoje spasenje na izgovaranju molitve. Recitiranje molitve ne može te spasiti! Želiš li primiti spasenje koje je dostupno kroz Isusa, onda vjeruj u Njega. Potpuno se pouzdaj u Njegovu smrt kao dostatnu žrtvu za tvoje grijehe. Posve se osloni jedino u Njega kao svoga Spasitelja. To je biblijska metoda spasenja. Ako si primio Isusa kao svoga Spasitelja, onda se svakako pomoli Bogu. Reci Bogu koliko si zahvalan za Isusa. Daj slavu Bogu za Njegovu ljubav i žrtvu. Zahvali Isusu što je umro za tvoje grijehe i osigurao ti spasenje. To je biblijska povezanost između spasenja i molitve.

Jeste li na osnovu ovoga što ste pročitali donijeli odluku da ćete slijediti Krista? Ako jeste, molimo vas da pritisnete tipku »Danas sam prihvatio Krista« dolje.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Što je molitva spasenja?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries