settings icon
share icon
Pitanje

Što znači moliti u Isusovo ime?

Odgovor


Molitva u Isusovo ime poučava se u Ivanu 14,13-14: “I što god zamolite u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu. Ma što me zamolili u moje ime, ja ću to učiniti.” Neki pogrešno primjenjuju ovaj stih tako što vjeruju da riječi “u Isusovo ime” na kraju molitve primoravaju Boga da uvijek usliša ono što je zatraženo. Kada se koriste na taj način, u suštini se riječi “u Isusovo ime” koriste kao čarobna formula. Međutim, to je posve protivno Bibliji!

Moliti u Isusovo ime znači moliti s njegovim autoritetom i tražiti od Boga Oca da usliša našu molitvu zato što dolazimo u ime njegova Sina Isusa. Moliti u Isusovo ime znači isto što i moliti po Božjoj volji: „Ovo je sinovsko pouzdanje koje imamo u nj da nas uslišava ako što molimo po njegovoj volji. A ako znamo da nas uslišava što god ga molimo, znamo da već posjedujemo ono što smo ga molili“ (1. Ivanova 5,14-15). Moliti u Isusovo ime znači moliti za ono što će uzvisiti i proslaviti Isusa.

Reći „u Isusovo ime“ na kraju molitve nije neka čarobna formula. Ukoliko ono što ste molili ili rekli u molitvi nije donijelo slavu Bogu i nije prema njegovoj volji, onda je besmisleno reći „u Isusovo ime“. Važno je iskreno moliti u Isusovo ime i za njegovu slavu, a ne pripojiti određene riječi na kraj svake molitve. U molitvi nisu važne riječi, nego namjera iza njih. Moliti za one stvari koje su u skladu s Božjom voljom suština je molitve u Isusovo ime.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Što znači moliti u Isusovo ime?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries