Koliko mladi možete biti da biste tražili Isusa da bude vaš Spasitelj?


Pitanje: Koliko mladi možete biti da biste tražili Isusa da bude vaš Spasitelj?

Odgovor:
Svakako ne postoji uvjet dobne granice za spasenje. Sam Isus je izjavio: „Pustite dječicu, i ne branite im dolaziti k meni — jer takvih je kraljevstvo nebesko“ (Matej 19,14 VB). Čim su djeca dovoljno stara da shvate da su griješila (Rimljanima 3,23), da je Isus umro kako bi platio kaznu za njihove grijehe (Rimljanima 5,8; 6,23) i da se moraju pouzdati u Isusa za spasenje (Ivan 3,16), onda su dovoljno stara da se spase.

Dijete ne mora razumjeti sva složena pitanja koja su dio nauke spasenja. Važno je da roditelji budu sigurni da njihova djeca razumiju osnovna pitanja (kao što su opisana gore), ali obećanje iz Djela 16,31 jednako vrijedi kako za odraslu osobu tako i za dijete: „Uzvjeruj u Gospodina Isusa Krista, i spasit ćeš se“.

Mala djeca, bilo da su im roditelji vjernici ili nevjernici, mogu biti izabrani od Boga, otkupljeni krvlju Krista i imati djelo Duha Svetoga u njihovim srcima, te tako ući u nebo. U kojem trenutku njihova života će doći do ove spoznaje razlikuje se od djeteta do djeteta. Neka mlada djeca imaju posebno meka srca i kada čuju da je Isus umro za njih, odmah su svjesni svoje grešne naravi i žele na to odgovoriti. Druga djeca optimističnijih osobnosti možda neće biti osviještena sve dok ne budu puno starija. Samo Bog zna misli srca, i vjerujemo mu da traži i spašava ono što je izgubljeno (Luka 19,10) prema svojoj savršenoj volji i u svoje vrijeme.

English
Vratite se na hrvatsku naslovnu stranicu
Koliko mladi možete biti da biste tražili Isusa da bude vaš Spasitelj?

Saznajte kako ...

provesti vječnost s Bogomprimiti oprost od Boga