settings icon
share icon
Pitanje

Što je kršćansko pomirenje? Zašto se trebamo pomiriti s Bogom?

Odgovor


Zamislite da se dva prijatelja počnu raspravljati ili svađati. Dobar odnos koji su nekoć imali sada je nategnut i čini se da bi mogao pući. Prestali su pričati jedan s drugim, komunikacija je postala neugodna. Nekoć prijatelji, danas su postali strancima. Takvo otuđenje može preokrenuti samo pomirenje. Pomiriti se s nekim znači obnoviti prijateljstvo ili sklad. Kada stari prijatelji riješe svoje razlike i obnove prijateljstvo, dogodilo se pomirenje. Druga Korinćanima 5:18-19 kaže: “A ovo sve dolazi od Boga, koji nas je po Kristu pomirio sa sobom i povjerio nam službu pomirenja, kao što je sigurno da Bog bijaše onaj koji je u Kristu pomirio svijet sa sobom, koji nije uračunao ljudima njihovih prekršaja i koji je stavio u nas riječ pomirenja.”

Biblija kaže da nas je Krist pomirio s Bogom (Rim 5:10; 2. Kor 5:18; Kol 1:20-21). Činjenica da trebamo pomirenje znači da je naš odnos s Bogom prekinut. Budući da je Bog svet, mi smo krivi za taj prekid. Naš nas je grijeh otuđio od Njega. Rimljanima 5:10 kaže da smo bili Božji neprijatelji: “Jer ako smo izmireni s Bogom smrću njegova Sina dok smo još bili neprijatelji, mnogo ćemo se sigurnije, već izmireni, spasiti njegovim životom!”

Kada je Krist umro na križu, On je zadovoljio Božju osudu i omogućio Božjim neprijateljima, nama, da se pomire s njim. Naše “pomirenje” s Bogom, dakle, uključuje Njegovu milost i oproštenje našega grijeha. Rezultat Isusove žrtve jest da je naš odnos prešao iz neprijateljstva u prijateljstvo. “Više vas ne nazivam slugama… Nazvao sam vas prijateljima” (Iv 15:15). Kršćansko pomirenje je slavna istina! Bili smo Božji neprijatelji, ali sada smo Njegovi prijatelji. Bili smo u stanju osude zbog svojih grijeha, ali sada nam je oprošteno. Bili smo u ratu s Bogom, ali sada imamo mir koji nadilazi svaki razum (Fil 4:7).

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Što je kršćansko pomirenje? Zašto se trebamo pomiriti s Bogom?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries