settings icon
share icon
Pitanje

Možete li mi dati neki kršćanski savjet u vezi odnosa?

Odgovor


Često primamo ovakva i slična pitanja: „Zainteresirana sam za dva različita momka… kojeg bih trebala odabrati da bude moj dečko?“ Ili „U vezi sam i moja je djevojka učinila/rekla '_______'; bih li zato trebao prekinuti s njom?“ Teško nam je odgovoriti na ovakvu vrstu pitanja. GotQuestions.org nije služba za davanje kršćanskih savjeta u vezi odnosa. Uvijek ćemo vam nastojati reći ono što Biblija kaže u vezi određene situacije. Međutim, na pitanja vezana za savjete u odnosu, Biblija rijetko rješava konkretne situacije. Biblija se daleko više bavi našim odnosom s Bogom.

Vrlo nerado dajemo savjete u vezi odnosa. Teško je dati mudar savjet u vezi osobnog pitanja putem članka. Iznimno je teško dati kršćanski savjet u vezi odnosa kada osobno ne poznajemo ljude koji su uključeni, ne dobivamo sve detalje i/ili dobivamo samo jednu stranu priče. Ne želimo nagađati umjesto Boga u davanju autoritativnih kršćanskih savjeta u vezi odnosa.

Uz to, što je naš savjet? Naš je savjet da razgovarate s Bogom u vezi svog odnosa. Molite se Gospodinu, tražite ga da vam jasno otkrije što želi da činite (Filipljanima 4,6-7). Tražite od Boga da vam da mudrosti i razbora (Jakovljeva 1,5). Bog obećava da će odgovoriti na molitvene zahtjeve koji su u skladu s Njegovom voljom (1. Ivanova 5,14-15). Biti mudar i razborit definitivno je Božja volja. Bog želi da donosite dobre odluke u vezi odnosa. Bog želi da kršćani budu radosni i poučeni rezultatom njihovih odnosa. Ako molite Boga otvorenog srca i poniznog duha, On će vam dati savjet u vezi odnosa kakvog trebate.

Konačno, uzmite mudar savjet od zrelih kršćana koji su u braku dugi niz godina i hodaju s Bogom sve to vrijeme. Zatražite smjernice od svog pastora, starješina ili drugih zrelih crkvenih vođa. Zbog njihovog dugogodišnjeg životnog iskustva mogu govoriti iz Božje mudrosti i znanja.
EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Možete li mi dati neki kršćanski savjet u vezi odnosa?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries