Trebaju li kršćani čitati horoskop?


Pitanje: Trebaju li kršćani čitati horoskop?

Odgovor:
Svrha je horoskopa dobiti uvid u karakter osobe i predvidjeti njezinu budućnost. Prema osnovnom vjerovanju astrologije, planeti i zvijezde vrše utjecaj na naše živote. Oni koji imaju posebno znanje – astrolozi – mogu predvidjeti događaje u čovjekovu životu. Tužno je što većina većih novina sadrže horoskop, a još je tužnije to što mnogi kršćani čitaju horoskop.

Biblija izričito zabranjuje gatanje, vračanje i zazivanje mrtvih (Ponovljeni zakon 18:10-14). Božji narod treba slušati jedino Boga (Ponovljeni zakon 18:15). Svaki drugi izvor vodstva, informacija ili objave treba se u potpunosti odbaciti. (Vidi još Djela 16:16-18.) Biblija ukazuje na Isusa Krista kao jedino pravo žarište naše vjere (Djela 4:12; Hebrejima 12:2). Naše pouzdanje je jedino u Bogu, a znamo da će On voditi naš život (Izreke 3:5-6). Pouzdanje u bilo što osim u Boga je pogrešno.

Prema tome, astrologija se suprotstavlja biblijskom učenju na barem dva načina: ona potiče pouzdanje u nešto drugo uz Boga, te je oblik gatanja. Ne možemo saznati Božju volju za naš život tako što ćemo slušati horoskop. Kao kršćani, trebamo čitati Bibliju i moliti se Bogu kako bismo primili mudrost i vodstvo. Čitanje horoskopa je prekršaj Božjeg načina komunikacije sa svojom djecom. Čvrsto vjerujemo da kršćani trebaju odbaciti horoskop.

English
Vratite se na hrvatsku naslovnu stranicu
Trebaju li kršćani čitati horoskop?