settings icon
share icon
Pitanje

Zašto su kršćani homofobni?

Odgovor


Po definiciji, homofobija je strah od homoseksualaca, ali njezino značenje je prošireno i uključuje mržnju prema homoseksualcima. Sukladno tome, homofobija ima tendenciju očitovati se kroz vanjsko ispoljavanje ili ponašanje temeljeno na takvom osjećaju. To pak ponekad dovodi do nasilja ili izražavanja neprijateljstva. Istina je da homofobija nije ograničena samo na jedan segment društva. Može se pronaći među ljudima iz svih sfera života. Takve skupine koje su pune mržnje zlobno napadaju homoseksualce i koriste posebno nasilno izražavanje u pokušaju da progone i zastrašuju homoseksualce.

Kršćanima se jako često govori da su homofobni jednostavno zato što homoseksualno ponašanje osuđuju kao grijeh. No, činjenica leži u tome da je pojam homofoban samo riječ koju koriste homoseksualni aktivisti i simpatizeri u svojim pokušajima da skrenu pažnju s prave kritike nemoralne i nezdrave prakse. Bez sumnje, postoje ljudi i organizacije koji su razvili iracionalnu mržnju prema homoseksualcima i koji su spremni koristiti nasilne radnje kako bi homoseksualcima nanijeli patnju. Međutim, problem je u tome da aktivisti koji se bore za prava homoseksualaca optužuju svakoga tko se protivi homoseksualnosti da gaji sličnu mržnju. Stoga se kršćani, koji s pravom razlučuju da je homoseksualnost neprirodni grijeh, izjednačavaju s nasilnim luđacima koji tako postupaju iz čiste mržnje.

Iako Biblija strogo osuđuje homoseksualnost, nikada nas ne upućuje da homoseksualce treba mrziti. Kao kršćani, trebamo govoriti protiv izopačenog homoseksualnog ponašanja. Biblija je izričita u osudi homoseksualnosti, kao i Božjem gnjevu nad onima koji prakticiraju takvo ponašanje. Kao kršćani, pozvani smo jasno i u ljubavi nazivati grijeh pravim imenom. Koristeći pojam homofobija u slučaju svakoga tko se protivi homoseksualnosti jest skretanje pažnje, a ne valjan argument ili točno predstavljanje. Kršćanin treba imati samo jedan strah u vezi homoseksualaca, strah da će homoseksualci vječno patiti zbog svoje odluke ako odbace jedino sredstvo spasenja — Gospodina Isusa Krista koji nudi jedinu nadu za bijeg od ponižavajućeg i destruktivnog načina života.

EnglishVratite se na hrvatsku naslovnu stranicu

Zašto su kršćani homofobni?
Podijelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries