Je li moguće da bi se Bibliji moglo dodati još knjiga?Pitanje: Je li moguće da bi se Bibliji moglo dodati još knjiga?

Odgovor:
Nema razloga da vjerujemo da bi Bog predstavio novu objavu kako bi nešto dodao svojoj Riječi. Biblija počinje samim početkom čovječanstva – Postankom – i završava krajem čovječanstva kakvo poznajemo – Otkrivenjem. Sve između je za naše dobro kao vjernika, kako bismo bili osnaženi Božjom riječju za svakodnevni život. To znamo iz 2. Timoteju 3:16-17: “Svako je pismo od Boga nadahnuto i korisno za pouku, za karanje, za popravljanje i odgajanje u pravednosti, da čovjek Božji bude savršen – opremljen za svako djelo ljubavi.”

Kada bi se još knjiga dodalo Bibliji, bilo bi to kao da kažemo da Biblija koju danas imamo nije potpuna, odnosno da nam ne govori sve što trebamo znati. Iako se odnosi izravno samo na knjigu Otkrivenja, Otkrivenje 22:18-20 uči nas važnu istinu o dodavanju Božjoj riječi: “Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi. I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu…”

Imamo sve što nam je potrebno u sadašnjih 66 knjiga Biblije. Ne postoji nijedna situacija u životu koju Pismo ne oslovljava. Ono što započinje u Postanku nalazi zaključak u Otkrivenju. Biblija je apsolutno potpuna i dostatna. Bi li Bog mogao nešto dodati Bibliji? Naravno da bi mogao. Međutim, nema razloga, biblijski ili teološki, vjerovati da će on to i učiniti, ili da ima potrebe da to učini.

English
Vratite se na hrvatsku naslovnu stranicu
Je li moguće da bi se Bibliji moglo dodati još knjiga?

Saznajte kako ...

provesti vječnost s Bogomprimiti oprost od Boga